вторник, 1 септември 2009 г.

ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

ВитаМама - сироп за засилване на имунитета
ВитаМамаСиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» е много ефективен имунокоректор, който може да се използва както от възрастни, така и от деца. При неговата разработка беше използван многогодишният опит на Научно-изследователския институт по имунология на Сибирския отдел на академията на медицинските науки. Ефективността на този продукт се обяснява с това, че той въздейства едновременно на четири звена за укрепване на нашия имунитет.
1. Повишаване на фагоцитарната активност на имунните клетки
В нашия организъм има много важни имунни клетки – макрофаги, което в превод от латински означава „големи унищожители”. Те не случайно са получили такова название, тъй като имат способността да поглъщат и разрушават клетките на бактериите и клетките, поразени от вируси. Но при много хора макрофагите губят своите навици, което е свързано с негативното въздействие на екологичните фактори и недостига в храната ни на имуноактивни вещества като витамин С, бетакаротин и биофлавоноиди.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» включва в състава си такива лекарствени растения като: шипка и листа от малина, които в голямо количество съдържат тези биологично активни вещества, «подстрекаващи» активността на макрофагите.
2. Активизиране синтеза на имунни клетки
При много хора имунодефицитните състояния са свързани с недостатъчно количество имунни клетки (най-ярък и печален пример за което е СПИН). За щастие в природата съществуват ефективни и безопасни биологично активни вещества, способни да повишат синтеза и количеството имунни клетки.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа екстракт от ехинацея, в който има особени полизахариди. Тези имуноактивни вещества не само стимулират образуването на нови имунни клетки но и „тренират” вече съществуващите.
3. Активизиране синтеза на антитела
Имунните клетки могат да разрушават чуждите на организма обекти, поглъщайки и разрушавайки ги. Но в организма на човека има още по-ефективно и точно оръжие – антителата – особени белтъчни вещества, които се изработват от имунните клетки в отговор на проникването на инфекция в организма. Тези антитела „проследяват” вирусите и бактериите, прикрепят се към тях и ги разрушават.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа екстракти от ехинацея и мащерка, които стимулират изработването на антитела в организма и с това повишават неговата устойчивост към инфекции.
4. Активизиране синтеза на интерферони
Интерфероните са уникални противовирусни вещества, които се изработват в нашия организъм в отговор на проникването на вируси. Тези вещества не са способни да разрушават вируси, но ефективно блокират тяхното размножаване и с това предотвратяват по-нататъшното развитие на инфекция.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа обогатен екстракт от ехинацея, който стимулира изработването на интерферони в нашия организъм, подготвяйки го за неизбежната среща с вирусите.
Така сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» създава непреодолима бариера на пътя на инфекциозните възбудители.
Състав: натурални екстракти от ехинацея, плодове от шипка, листа от малина, мащерка, листа от подбел, вишнев концентрат, фруктоза.
Начин на употреба (за деца над 6 години): за профилактични цели - по 1 чаена лъжичка сутрин, 30 минути преди храна, с лечебна цел дозата може да се увеличи до 2-3 чаени лъжички. 
Опаковка – 150 мл 
*         *         *
«ВитаМама» -  драже за здрав растеж
витамамаТози поливитаминен продукт съдържа всички най-важни биологично активни вещества, необходими за здравия растеж и хармонично развитие на децата. Благодарение на своя сложен състав «Драже ВитаМама» способства пълноценното развитие на костната, нервната и мускулната система, укрепва защитните сили на организма и нормализира обмяната на веществата, а също така пълноценното кръвотворене и укрепване на сърцето и кръвоносните съдове.
Препоръчва се: като източник на незаменими биологично активни вещества, необходими за хармоничното развитие на нервната, имунната, сърдечно-съдовата, костната и кръвотворящата системи на децата.
Костна система. Дражето съдържа природни съединения на калция, които са най-ефективни за растежа и укрепването на костната система на детето. Освен това в състава на дражето влиза и витамин D, способстващ пълноценното усвояване на калция от костната система на детето.
Нервна система. За хармоничното развитие на мозъка и нервната система са необходими: първо, витамини от група В и фолиева киселина, обезпечаващи пълноценното хранене на нервните клетки; второ, природни аминокиселини, които са необходими за съзряването на нервната система и главния мозък на децата и които се съдържат в лесноусвояема форма в цветния прашец.
Органи на зрението. Родителите знаят, че за всеки ученик е необходимо да защитава и укрепва органите на зрението, тъй като учебните занятия са свързани с много голямо зрително натоварване. За това в състава на «Драже Витамама» са включени витамин А, бета-каротин (в състава на копривата и рябината), а също така и екстракт от черна боровинка , които способстват за укрепването на зрението и за защитата на съдовата система на очите.
Имунна система. Специално за укрепването на имунната система на децата, в състава на поливитаминното драже за здрав растеж има такива имуностимулиращи компоненти, като витамин С, екстракти от коприва и ехинацея.
Кръвотворене. При много деца изоставането в ръста и развитието, а също така и  понижената успеваемост в училище, могат да бъдат свързани с малокръвието. За стимулиране процесите на кръвотворене са необходими витамин С, витамин В6, витамин В12, фолиева киселина, а също така и комплекс от микроелементи, които се намират в състава на цветния прашец.
Мускулна система. Разбира се, главен фактор, определящ мускулното развитие са физическите упражнения. Обаче пълноценното развитие на мускулите е невъзможно без витамините В1, В6 и РР, които са необходими за пълноценното хранене на  мускулната тъкан. Важна роля има и аминокиселината аргинин, на която е много богат цветният прашец. Аргининът участва в синтеза на много хормони, необходими за детското развитие и преди всичко на хормона на растежа, от който зависи пълноценното развитие на мускулната система.
Кожа, нокти и коса. Макар някои да считат, че външният вид на детето не е толкова важен, все пак е необходимо добре да разбираме, че здравата кожа, коса и нокти се залагат още в детството. За това са необходими в достатъчни количества витамините А, С и биотин.
«Драже Витамама» способства хармоничното развитие на детето, смекчавайки влиянието на неблагоприятната екологична среда, сезонните хиповитаминози и повишеното натоварване в училище.
Начин на употреба: по 1-2 чайни лъжички от гранулата на ден, заедно с храната, предварително разтворени във вода. 
Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите на продукта.
Състав: витамини А, D, С, E, В1, В2, В6, В12, РР, калций, желязо, цветен прашец, екстракти от коприва, офика, черна боровинка, клюква, облепиха, ехинацея, фолиева киселина, биотин, пантотенова киселина.
Опаковка – 150 г

1 коментар:

  1. За да растат децата здрави е важно да внимаваме с какво ги храним.Още от първите седем години се оформя тяхното съзнание и се научават, кое е полезно и кое е здравословно. В крайна сметка ако можем да подсилим с нещо имунната им система на виждам защо да не го сторим. Тук ни пишете много интересни неща.Дано отговорните родители стават повече.Важно е да обръщаме внимание на кожата и на косата на детето си.Все пак те ще влияят върху самочувствието на по голяма възраст.

    ОтговорИзтриване