вторник, 1 септември 2009 г.

ЛЕЧЕБНИ БАЛСАМИ

Корен – лечебен балсам с широк спектър на действие
балсам коренКорен е уникален лечебен балсам за външна употреба. Балсамът благотворно влияе на състоянието на малките кръвоносни съдове, подобрява работата на бъбреците и белите дробове, усилва антитоксичната дейност на черния дроб, нормализира биохимичния състав на кръвта, повишава защитните сили на организма, има противовъзпалителни, обезболяващи, понижаващи температурата свойства.
При редовна употреба на балсама кожата става по-еластична, повърхността й се изчиства, изчезват пигментните петна, папиломи, брадавици, малки бенки.
Показания:
  • простудни заболявания, грип, бронхит; остеохондроза на всички части на гръбначния стълб;
  • ставни заболявания;
  • отлагане на соли;
  • травми, отоци, синини, разтежения;
  • уплътнения и болки в мускулите;
  • варикозно разширени вени;
  • гнойни рани;
  • следродова мастопатия.
Противопоказания и ограничения:
Псориазис, невродермит, склонност към алергии към билки.

Начин на употреба:
Неголямо количество от балсама се втрива в кожата до пълното му попиване. При необходимост се повтаря. При болки в ставите и радикулит се препоръчва да се направи загряващ компрес с балсама за 40-50 минути. За профилактика на мастопатия балсамът се използва като се напоява тъкан от естествен материал с него и се апликира, без разтриване и загряване.

Преди употреба добре да се разклати!
Състав: вода, масло от сибирска бяла ела,  хидрогенизирано рициново масло, камфор, ксантанова камед, мащерка, бяла комунига, кора от дъб, хмел, божур, хълмово вълмо, лечебна пищялка, очиболец, бергения, коприва, подбел, катон, облепихово и евкалиптово масло, смола от кедър.
Опаковка250 мл
*      *      * 
Лес (Гора) - лечебен балсам
balsamles– има обезболяващ и противооточен ефект
– нормализира капилярното кръвообръщение
– оказва успокояващо и разслабващо действие
– помага да се възстанови работоспособността в стресови условия
Балсамът способства за отстраняването на пърхота, снема неспецифичен сърбеж, подобрява състоянието на кожата на главата.

Начин на употреба:
Втрива се на неголеми порции в кожата на глават в продължение на 5-15 минути, след което за 15-20 минути главата се завива с кърпа. Не е необходимо след употреба балсама да се измива. При простудни заболявания и повишена температура, балсамът може да се употребява до 3 пъти на ден. Ако при употреба балсамът започне да се пени, се препоръчва да се увеличи количеството на втривания препарат.
Състав: вода, полисорбат-20, жълт кантарион, трилон Б, катон, метилникотинат, коприва, лайка, левзея, живовляк, полски хвощ, бял хилядолистен равнец, божур, валериана, подбел, чага,  етерични масла от анасон, евкалипт, сибирска бяла ела, карамфил, камфор.
Опаковка: 250 мл
*      *      * 

Горхон (Ручей) антиварикозен балсам
Балсам «Горхон» е предназначен за профилактика и корекция на началните прояви на варикозната болест.
По оценка на експертите от Световната Здравна Организация, варикозата може да бъде включена в списъка с болестите на цивилизацията. На свой ред кардиолозите смятат, че тази болест представлява реална заплаха за живота. Варикозната мрежа от съдове не просто не позволява да се  чувстваме уверено в пола или на плажа, но крие и сериозна опасност за здравето.
При първите признаци на варикоза е необходимо постоянно да следим за състоянието на краката си, за да не допуснем прогресиране на болестта. Можем и навременно да предотвратим неприятните последствия от това заболяване, като използваме специални лечебно-профилактични средства.
Балсам «Горхон» (Ручей) има мощно флебопротекторно действие, насочено към balsamgorhonотстраняване на причините за появата и развитието на венозна недостатъчност.
Уникалните високоефективни природни флеботоници поддържат тонуса на  венозните стени и ги защитават от възпаления, подобряват венозния кръвоток и отока на лимфата, снижават проницаемостта и чупливостта на капилярите, предотвратяват тяхното склеротично поражение.
От една страна, главният действащ компонент на балсама е етерично масло от рядкото байкалско растение Chimaphila umbellata L. (химафила), отдавна използвано в бурятската медицина.
От друга страна, в състава на балсама «Горхон» е включен високотехнологичен биофлавоноиден комплекс, получен от кожицата и семките на червено грозде, който комплекс съвсем неотдавна получи високо научно признание.
Растителните биофлавоноиди от Chimaphila umbellata L. и червеното грозде укрепват стените и повишават тонуса на венозните съдове, стимулират венозното кръвообръщение, препятстват тромбозата на вените. Етеричните масла от Chimaphila umbellata L. и мента стимулират лимфообръщенито и предотвратяват застоя на кръвта в краката.

В зависимост от степента на пораженията на вените, балсамът значително понижава или напълно отстранява болковите усещания, спазмите, отоците, чувството за тежест в краката, свойствени на варикозната болест.


Начин на употреба:
Начин на приложение: нанася се сутрин и вечер с леки движения в посока от стъпалата към бедрата.
Състав: вода, емулгатор, парфюмно масло, дикаприлил карбонат, циклометикон, цетеарилов спирт, глицерин, карбамид, алфа глюкозил хеспередин, метилпарабен, пропилпарабен, етерично масло от химафила, екстракт от ципа и семки на грозде, трилон Б, катон, триетаноламин, ментол.
Опаковка: 75 мл 
*      *      * 
Одонвезда) – универсален разгряващ балсам
балсам одонГел-балсам с мощен противовъзпалителен и местноразгряващ ефект, подобрява микроциркулацията на кръвта и лимфотока, което позволява да се използва при широк спектър от заболявания, започвайки от обикновената простуда  и завършвайки с артрита. Великолепната ароматна композиция подобрява самочувствието и повишава общия тонус на организма.
Формулата на балсам “Одон” съчетава в себе си мъдростта на народната медицина и най-съвременните научни технологии.
Принципът на смесването на етерични масла и билки от незапомнени времена е известен на народите, населяващи брега на езерото Байкал.
Универсалният балсам ОДОН е създаден на базата на най-чисти етерични масла от билки, стабилизирани в природна липидна матрица, състояща се от червено палмово и рициново масло.
Тази специално разработена уникална проводяща среда първо има изключително високо сходство с кожата на човека и обезпечава бързо и дълбоко проникване на лечебните компоненти на балсама. Второ, тази липидна основа, благодарение на високото съдържание на витамин Е, бета каротин и коензим Q10, предотвратява окислението и разрушаването на етеричните масла на билките, влизащи в състава на балсама.
Показания:
Препоръчва се като местно рефлекторно, загряващо и биостимулиращо средство при следните състояния:
  • Заболявания на ставите (артрити, артрози, остеохондроза);
  • Заболявания на мускулите(мускулни спазми, растежения);
  • Увреждания на меките тъкани на кожата (натъртвания, рани, ухапвания от насекоми);
  • Заболявания на дихателните пътища (грип, настинки, бронхит, синузит);
  • Главоболие, безсъние;
  • Физическа и нервно-психическа преумора
Начин на употреба:
неголямо количество от балсама се нанася и втрива до пълното му попиване върху кожата, в проблемните участъци.
Противопоказания и ограничения:
При псориазис, невродермит и индивидуална чувствителност към компонентите на  продукта.
Състав: дейонизирана вода, силикон, пропиленгликол, полимер, червено палмово масло, етилов спирт, ментол, ПЕГ-40, хидрогенизирано рициново масло, ментово масло, етерично масло от карамфил, камфор, нипагвард, масло смил, евкалипт, канела, лайка, майорана. 
Опаковка: 30 мл
*      *      * 

Вълшебник – концентриран флоросептик
Балсам “Вълшебник” е старателно подбрана композиция от растителни balsamvolshebnikфлоросептици, притежаващи антибактериално, противовирусно и противогъбично действие. Балсамът “Вълшебник е предназначен за възстановяване на естествената микрофлора на устната кухина.
Балсамът ефективно унищожава вредната микрофлора в устната кухина, която е основен виновник за появата на кариес, пародонтоза и халитоза (лош дъх). Балсамът засилва профилактичните свойства на пастата за зъби “Ароматът на билките”.
Той оказва заздравяващо и обезболяващо въздействие при наранявания на кожата и лигавицата на устната кухина, предотвратява развитието на инфекции, бактериални и гъбични заболявания. Ефективен е при обработка на наранявания и изгаряния.

Начин на приложение:
20 капки балсам се разтварят в 100 мл. вода. Ползва се като вода за уста или като външно антисептично средство.


ВНИМАНИЕ! Да се прилага само разреден, поради високата концентрация на активни вещества!
Състав: вода, полисорбат 20, отвара и селективен екстракт от дребноплодна маклея (бокония) и сърцевидна маклея, екстракти от градински чай, евкалипт, лайка, невен, етерични масла от мента, чаено дърво, евкалипт, екстракт от стевия.
Опаковка - 250 мл

*      *      * 

Секретът на лекаря – универсален заздравяващ балсам
балсам секрет лекаряБалсамът притежава изразен противовъзпалителен, ранозаздравяващ  и обезболяващ ефект. Може да се използва с лечебна цел както в домашни условия, така и в медицински учреждения. Козметолозите препоръчват "Секретът на лекаря" за защита на  кожата  от студ, за възстановяване на нормалното ниво на мазнини и влага  при много суха кожа.
Балсамът съдържа само натурални ингредиенти, не предизвиква алергии и е универсално помощно средство за цялото семейство.
Предназначен е за оказване на екстрена помощ при различни увреждания на кожата: порязвания, охлузвания, рани, нацепвания, възпаления, фурункули, при залежаване, защита от измръзване.

Бързо премахва сърбежа и снема отока при изгаряния от коприва, ухапвания от пчели и други насекоми.


Начин на употреба:
Малко количество от балсама се нанася върху увредения участък на кожата. При необходимост процедурата се повтаря.
Състав: рициново масло, пчелен восък, маслиново масло, сусамово масло, масла от сандалово дърво, туя, амарант, лавандула, лен, бяла сибирска ела, евкалипт; активни компоненти на меда и прополиса; минерални добавки (мумийо, шунгит).
Опаковка -30 мл
*      *      * 

1 коментар: