вторник, 1 септември 2009 г.

ЛЕЧЕБНИ БАЛСАМИ

Корен – лечебен балсам с широк спектър на действие
балсам коренКорен е уникален лечебен балсам за външна употреба. Балсамът благотворно влияе на състоянието на малките кръвоносни съдове, подобрява работата на бъбреците и белите дробове, усилва антитоксичната дейност на черния дроб, нормализира биохимичния състав на кръвта, повишава защитните сили на организма, има противовъзпалителни, обезболяващи, понижаващи температурата свойства.
При редовна употреба на балсама кожата става по-еластична, повърхността й се изчиства, изчезват пигментните петна, папиломи, брадавици, малки бенки.
Показания:
  • простудни заболявания, грип, бронхит; остеохондроза на всички части на гръбначния стълб;
  • ставни заболявания;
  • отлагане на соли;
  • травми, отоци, синини, разтежения;
  • уплътнения и болки в мускулите;
  • варикозно разширени вени;
  • гнойни рани;
  • следродова мастопатия.
Противопоказания и ограничения:
Псориазис, невродермит, склонност към алергии към билки.

Начин на употреба:
Неголямо количество от балсама се втрива в кожата до пълното му попиване. При необходимост се повтаря. При болки в ставите и радикулит се препоръчва да се направи загряващ компрес с балсама за 40-50 минути. За профилактика на мастопатия балсамът се използва като се напоява тъкан от естествен материал с него и се апликира, без разтриване и загряване.

Преди употреба добре да се разклати!
Състав: вода, масло от сибирска бяла ела,  хидрогенизирано рициново масло, камфор, ксантанова камед, мащерка, бяла комунига, кора от дъб, хмел, божур, хълмово вълмо, лечебна пищялка, очиболец, бергения, коприва, подбел, катон, облепихово и евкалиптово масло, смола от кедър.
Опаковка250 мл
*      *      * 
Лес (Гора) - лечебен балсам
balsamles– има обезболяващ и противооточен ефект
– нормализира капилярното кръвообръщение
– оказва успокояващо и разслабващо действие
– помага да се възстанови работоспособността в стресови условия
Балсамът способства за отстраняването на пърхота, снема неспецифичен сърбеж, подобрява състоянието на кожата на главата.

Начин на употреба:
Втрива се на неголеми порции в кожата на глават в продължение на 5-15 минути, след което за 15-20 минути главата се завива с кърпа. Не е необходимо след употреба балсама да се измива. При простудни заболявания и повишена температура, балсамът може да се употребява до 3 пъти на ден. Ако при употреба балсамът започне да се пени, се препоръчва да се увеличи количеството на втривания препарат.
Състав: вода, полисорбат-20, жълт кантарион, трилон Б, катон, метилникотинат, коприва, лайка, левзея, живовляк, полски хвощ, бял хилядолистен равнец, божур, валериана, подбел, чага,  етерични масла от анасон, евкалипт, сибирска бяла ела, карамфил, камфор.
Опаковка: 250 мл
*      *      * 

Горхон (Ручей) антиварикозен балсам
Балсам «Горхон» е предназначен за профилактика и корекция на началните прояви на варикозната болест.
По оценка на експертите от Световната Здравна Организация, варикозата може да бъде включена в списъка с болестите на цивилизацията. На свой ред кардиолозите смятат, че тази болест представлява реална заплаха за живота. Варикозната мрежа от съдове не просто не позволява да се  чувстваме уверено в пола или на плажа, но крие и сериозна опасност за здравето.
При първите признаци на варикоза е необходимо постоянно да следим за състоянието на краката си, за да не допуснем прогресиране на болестта. Можем и навременно да предотвратим неприятните последствия от това заболяване, като използваме специални лечебно-профилактични средства.
Балсам «Горхон» (Ручей) има мощно флебопротекторно действие, насочено към balsamgorhonотстраняване на причините за появата и развитието на венозна недостатъчност.
Уникалните високоефективни природни флеботоници поддържат тонуса на  венозните стени и ги защитават от възпаления, подобряват венозния кръвоток и отока на лимфата, снижават проницаемостта и чупливостта на капилярите, предотвратяват тяхното склеротично поражение.
От една страна, главният действащ компонент на балсама е етерично масло от рядкото байкалско растение Chimaphila umbellata L. (химафила), отдавна използвано в бурятската медицина.
От друга страна, в състава на балсама «Горхон» е включен високотехнологичен биофлавоноиден комплекс, получен от кожицата и семките на червено грозде, който комплекс съвсем неотдавна получи високо научно признание.
Растителните биофлавоноиди от Chimaphila umbellata L. и червеното грозде укрепват стените и повишават тонуса на венозните съдове, стимулират венозното кръвообръщение, препятстват тромбозата на вените. Етеричните масла от Chimaphila umbellata L. и мента стимулират лимфообръщенито и предотвратяват застоя на кръвта в краката.

В зависимост от степента на пораженията на вените, балсамът значително понижава или напълно отстранява болковите усещания, спазмите, отоците, чувството за тежест в краката, свойствени на варикозната болест.


Начин на употреба:
Начин на приложение: нанася се сутрин и вечер с леки движения в посока от стъпалата към бедрата.
Състав: вода, емулгатор, парфюмно масло, дикаприлил карбонат, циклометикон, цетеарилов спирт, глицерин, карбамид, алфа глюкозил хеспередин, метилпарабен, пропилпарабен, етерично масло от химафила, екстракт от ципа и семки на грозде, трилон Б, катон, триетаноламин, ментол.
Опаковка: 75 мл 
*      *      * 
Одонвезда) – универсален разгряващ балсам
балсам одонГел-балсам с мощен противовъзпалителен и местноразгряващ ефект, подобрява микроциркулацията на кръвта и лимфотока, което позволява да се използва при широк спектър от заболявания, започвайки от обикновената простуда  и завършвайки с артрита. Великолепната ароматна композиция подобрява самочувствието и повишава общия тонус на организма.
Формулата на балсам “Одон” съчетава в себе си мъдростта на народната медицина и най-съвременните научни технологии.
Принципът на смесването на етерични масла и билки от незапомнени времена е известен на народите, населяващи брега на езерото Байкал.
Универсалният балсам ОДОН е създаден на базата на най-чисти етерични масла от билки, стабилизирани в природна липидна матрица, състояща се от червено палмово и рициново масло.
Тази специално разработена уникална проводяща среда първо има изключително високо сходство с кожата на човека и обезпечава бързо и дълбоко проникване на лечебните компоненти на балсама. Второ, тази липидна основа, благодарение на високото съдържание на витамин Е, бета каротин и коензим Q10, предотвратява окислението и разрушаването на етеричните масла на билките, влизащи в състава на балсама.
Показания:
Препоръчва се като местно рефлекторно, загряващо и биостимулиращо средство при следните състояния:
  • Заболявания на ставите (артрити, артрози, остеохондроза);
  • Заболявания на мускулите(мускулни спазми, растежения);
  • Увреждания на меките тъкани на кожата (натъртвания, рани, ухапвания от насекоми);
  • Заболявания на дихателните пътища (грип, настинки, бронхит, синузит);
  • Главоболие, безсъние;
  • Физическа и нервно-психическа преумора
Начин на употреба:
неголямо количество от балсама се нанася и втрива до пълното му попиване върху кожата, в проблемните участъци.
Противопоказания и ограничения:
При псориазис, невродермит и индивидуална чувствителност към компонентите на  продукта.
Състав: дейонизирана вода, силикон, пропиленгликол, полимер, червено палмово масло, етилов спирт, ментол, ПЕГ-40, хидрогенизирано рициново масло, ментово масло, етерично масло от карамфил, камфор, нипагвард, масло смил, евкалипт, канела, лайка, майорана. 
Опаковка: 30 мл
*      *      * 

Вълшебник – концентриран флоросептик
Балсам “Вълшебник” е старателно подбрана композиция от растителни balsamvolshebnikфлоросептици, притежаващи антибактериално, противовирусно и противогъбично действие. Балсамът “Вълшебник е предназначен за възстановяване на естествената микрофлора на устната кухина.
Балсамът ефективно унищожава вредната микрофлора в устната кухина, която е основен виновник за появата на кариес, пародонтоза и халитоза (лош дъх). Балсамът засилва профилактичните свойства на пастата за зъби “Ароматът на билките”.
Той оказва заздравяващо и обезболяващо въздействие при наранявания на кожата и лигавицата на устната кухина, предотвратява развитието на инфекции, бактериални и гъбични заболявания. Ефективен е при обработка на наранявания и изгаряния.

Начин на приложение:
20 капки балсам се разтварят в 100 мл. вода. Ползва се като вода за уста или като външно антисептично средство.


ВНИМАНИЕ! Да се прилага само разреден, поради високата концентрация на активни вещества!
Състав: вода, полисорбат 20, отвара и селективен екстракт от дребноплодна маклея (бокония) и сърцевидна маклея, екстракти от градински чай, евкалипт, лайка, невен, етерични масла от мента, чаено дърво, евкалипт, екстракт от стевия.
Опаковка - 250 мл

*      *      * 

Секретът на лекаря – универсален заздравяващ балсам
балсам секрет лекаряБалсамът притежава изразен противовъзпалителен, ранозаздравяващ  и обезболяващ ефект. Може да се използва с лечебна цел както в домашни условия, така и в медицински учреждения. Козметолозите препоръчват "Секретът на лекаря" за защита на  кожата  от студ, за възстановяване на нормалното ниво на мазнини и влага  при много суха кожа.
Балсамът съдържа само натурални ингредиенти, не предизвиква алергии и е универсално помощно средство за цялото семейство.
Предназначен е за оказване на екстрена помощ при различни увреждания на кожата: порязвания, охлузвания, рани, нацепвания, възпаления, фурункули, при залежаване, защита от измръзване.

Бързо премахва сърбежа и снема отока при изгаряния от коприва, ухапвания от пчели и други насекоми.


Начин на употреба:
Малко количество от балсама се нанася върху увредения участък на кожата. При необходимост процедурата се повтаря.
Състав: рициново масло, пчелен восък, маслиново масло, сусамово масло, масла от сандалово дърво, туя, амарант, лавандула, лен, бяла сибирска ела, евкалипт; активни компоненти на меда и прополиса; минерални добавки (мумийо, шунгит).
Опаковка -30 мл
*      *      * 

ПРОДУКТИ ЗА ДЕЦА

ВитаМама - сироп за засилване на имунитета
ВитаМамаСиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» е много ефективен имунокоректор, който може да се използва както от възрастни, така и от деца. При неговата разработка беше използван многогодишният опит на Научно-изследователския институт по имунология на Сибирския отдел на академията на медицинските науки. Ефективността на този продукт се обяснява с това, че той въздейства едновременно на четири звена за укрепване на нашия имунитет.
1. Повишаване на фагоцитарната активност на имунните клетки
В нашия организъм има много важни имунни клетки – макрофаги, което в превод от латински означава „големи унищожители”. Те не случайно са получили такова название, тъй като имат способността да поглъщат и разрушават клетките на бактериите и клетките, поразени от вируси. Но при много хора макрофагите губят своите навици, което е свързано с негативното въздействие на екологичните фактори и недостига в храната ни на имуноактивни вещества като витамин С, бетакаротин и биофлавоноиди.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» включва в състава си такива лекарствени растения като: шипка и листа от малина, които в голямо количество съдържат тези биологично активни вещества, «подстрекаващи» активността на макрофагите.
2. Активизиране синтеза на имунни клетки
При много хора имунодефицитните състояния са свързани с недостатъчно количество имунни клетки (най-ярък и печален пример за което е СПИН). За щастие в природата съществуват ефективни и безопасни биологично активни вещества, способни да повишат синтеза и количеството имунни клетки.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа екстракт от ехинацея, в който има особени полизахариди. Тези имуноактивни вещества не само стимулират образуването на нови имунни клетки но и „тренират” вече съществуващите.
3. Активизиране синтеза на антитела
Имунните клетки могат да разрушават чуждите на организма обекти, поглъщайки и разрушавайки ги. Но в организма на човека има още по-ефективно и точно оръжие – антителата – особени белтъчни вещества, които се изработват от имунните клетки в отговор на проникването на инфекция в организма. Тези антитела „проследяват” вирусите и бактериите, прикрепят се към тях и ги разрушават.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа екстракти от ехинацея и мащерка, които стимулират изработването на антитела в организма и с това повишават неговата устойчивост към инфекции.
4. Активизиране синтеза на интерферони
Интерфероните са уникални противовирусни вещества, които се изработват в нашия организъм в отговор на проникването на вируси. Тези вещества не са способни да разрушават вируси, но ефективно блокират тяхното размножаване и с това предотвратяват по-нататъшното развитие на инфекция.
Сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» съдържа обогатен екстракт от ехинацея, който стимулира изработването на интерферони в нашия организъм, подготвяйки го за неизбежната среща с вирусите.
Така сиропът за засилване на имунитета «ВитаМама» създава непреодолима бариера на пътя на инфекциозните възбудители.
Състав: натурални екстракти от ехинацея, плодове от шипка, листа от малина, мащерка, листа от подбел, вишнев концентрат, фруктоза.
Начин на употреба (за деца над 6 години): за профилактични цели - по 1 чаена лъжичка сутрин, 30 минути преди храна, с лечебна цел дозата може да се увеличи до 2-3 чаени лъжички. 
Опаковка – 150 мл 
*         *         *
«ВитаМама» -  драже за здрав растеж
витамамаТози поливитаминен продукт съдържа всички най-важни биологично активни вещества, необходими за здравия растеж и хармонично развитие на децата. Благодарение на своя сложен състав «Драже ВитаМама» способства пълноценното развитие на костната, нервната и мускулната система, укрепва защитните сили на организма и нормализира обмяната на веществата, а също така пълноценното кръвотворене и укрепване на сърцето и кръвоносните съдове.
Препоръчва се: като източник на незаменими биологично активни вещества, необходими за хармоничното развитие на нервната, имунната, сърдечно-съдовата, костната и кръвотворящата системи на децата.
Костна система. Дражето съдържа природни съединения на калция, които са най-ефективни за растежа и укрепването на костната система на детето. Освен това в състава на дражето влиза и витамин D, способстващ пълноценното усвояване на калция от костната система на детето.
Нервна система. За хармоничното развитие на мозъка и нервната система са необходими: първо, витамини от група В и фолиева киселина, обезпечаващи пълноценното хранене на нервните клетки; второ, природни аминокиселини, които са необходими за съзряването на нервната система и главния мозък на децата и които се съдържат в лесноусвояема форма в цветния прашец.
Органи на зрението. Родителите знаят, че за всеки ученик е необходимо да защитава и укрепва органите на зрението, тъй като учебните занятия са свързани с много голямо зрително натоварване. За това в състава на «Драже Витамама» са включени витамин А, бета-каротин (в състава на копривата и рябината), а също така и екстракт от черна боровинка , които способстват за укрепването на зрението и за защитата на съдовата система на очите.
Имунна система. Специално за укрепването на имунната система на децата, в състава на поливитаминното драже за здрав растеж има такива имуностимулиращи компоненти, като витамин С, екстракти от коприва и ехинацея.
Кръвотворене. При много деца изоставането в ръста и развитието, а също така и  понижената успеваемост в училище, могат да бъдат свързани с малокръвието. За стимулиране процесите на кръвотворене са необходими витамин С, витамин В6, витамин В12, фолиева киселина, а също така и комплекс от микроелементи, които се намират в състава на цветния прашец.
Мускулна система. Разбира се, главен фактор, определящ мускулното развитие са физическите упражнения. Обаче пълноценното развитие на мускулите е невъзможно без витамините В1, В6 и РР, които са необходими за пълноценното хранене на  мускулната тъкан. Важна роля има и аминокиселината аргинин, на която е много богат цветният прашец. Аргининът участва в синтеза на много хормони, необходими за детското развитие и преди всичко на хормона на растежа, от който зависи пълноценното развитие на мускулната система.
Кожа, нокти и коса. Макар някои да считат, че външният вид на детето не е толкова важен, все пак е необходимо добре да разбираме, че здравата кожа, коса и нокти се залагат още в детството. За това са необходими в достатъчни количества витамините А, С и биотин.
«Драже Витамама» способства хармоничното развитие на детето, смекчавайки влиянието на неблагоприятната екологична среда, сезонните хиповитаминози и повишеното натоварване в училище.
Начин на употреба: по 1-2 чайни лъжички от гранулата на ден, заедно с храната, предварително разтворени във вода. 
Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите на продукта.
Състав: витамини А, D, С, E, В1, В2, В6, В12, РР, калций, желязо, цветен прашец, екстракти от коприва, офика, черна боровинка, клюква, облепиха, ехинацея, фолиева киселина, биотин, пантотенова киселина.
Опаковка – 150 г

ПРОДУКТИ СЪС СПЕЦИАЛНО ДЕЙСТВИЕ

Комплекс за контрол на калорийността
“Комплекс за контрол на калорийността” е нова научно обоснована система за коригиране на теглото, разработена от специалистите в Научно-иновационния център на Корпорация “Сибирско здраве” и сътрудничеството на Научно-изследователския институт за комплексни проблеми на хигиената и специализираното хранене. Природните продукти, влизащи в състава на комплекса, позволяват съществено да се понижи калорийността на която и да е храна и по такъв начин възпрепятства натрупването на излишна телесна маса. Освен своето основно действие, комплексът има и допълнителни лечебно-профилактични свойства, което позволява да се използва и за общо оздравяване на организма.
Активирани хранителни влакна (Активни фибри)
активфайберВлакнините са сложни хранителни влакна, съдържащи се в растителната храна. Те изпълняват ролята на естествен биологичен сорбент, задържащ всмукването в червата на излишни мазнини, холестерин и въглехидрати, а също така имат свойството да се свързват с токсичните и канцерогенни вещества. Рафинирането на много хранителни продукти намалява 10-20 пъти количеството на употребяваните с храната влакнини. В резултат от намаленото им приемане рязко се повишава рискът от развитието на дисбактериоза, наднормено тегло, захарен диабет, атеросклероза, исхемична болест на сърцето и мозъка, а също и на злокачествени заболявания.
Влакнините са необходими на всички и при това всеки ден, но съвременният начин на хранене не осигурява постъпването в организма на необходимото количество фибри. Хранителните влакна са особено необходими при следните състояния:
  • захарен диабет – фибрите намаляват излишните количества захар в червата и съответно нейното съдържание в кръвта;
  • наднормено тегло – влакнините намаляват нивото на мазнините и въглехидратите, предотвратяват образуването и натрупването на излишни мазнини, създават ефект на бързо засищане;
  • атеросклероза – фибрите понижават усвояването на холестерола от храната, сорбират жлъчната киселина, от която се синтезира холестерина, като резултат се намалява нивото на холестерина и липопротеидите в кръвта;
  • дисбактериоза – влакнините са главна хранителна съставка на нормалната чревна микрофлора и техния недостиг е сериозна предпоставка за развитието на дисбактериозата;
  • хроничен запек – недостигът на хранителни влакна е важна причина за появата на хроничен запек, а така също за повишения риск от онкологични заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб. Редовният прием на по-голямо количество фибри намалява риска от развитие на рак на млечната жлеза и женските полови органи.
В природата съществуват около 10 различни вида хранителни влакна. В обичайните хранителни продукти обикновено се съдържат 1-2 вида от тях. За осъществяването на нормална биосорбция са необходими всички срещащи се в природата разновидности на влакнините. Освен това в обичайните хранителни продукти, растителните влакна са основно в неразтворима форма, а това означава в по-слабо активна форма.
„Активни фибри” е комплекс от 5 вида най-важни активирани хранителни влакна, които активно се свързват с мазнините и въглехидратите в храната. Имат способност да увеличават обема си 30-40 пъти,  бързо запълват храносмилателните пътища и създават ефект на засищане. По такъв начин се намалява не само калорийността на поетата храна, но и обема й. Например в 20 капсули „Активни фибри” е налице такава биосорбционна активност, каквато има в 1 кг грис, 1,5 кг макарони или 300 г овесени ядки.
Състав: смола от индийска акация (гуар), хранителни влакна от горски ябълки,  биоактивен хитозан (олигозахарид на хитозанов аскорбат), кафяви водорасли (ламинария), корени от репей и лечебна ружа.
“Активни фибри” е комплекс от пречистени и биологично активирани хранителни влакна само от природни източници. В основата на действие на този продукт е заложен най-естественият, най-безопасният и най-ефективният метод за намаляване на калориите в храната.
Биоактивен хитозан (олигохитозан) – уникалната разновидност на хитозана, която има научно название – олигозахарид на хитозанов аскорбат, е разработена неотдавна от руските учени и вече е получила световна известност. Благодарение на уникалната технология за биоактивация, такъв хитозан е способен да свързва 4-5 пъти повече мазнини и холестерин в сравнение с обикновения хитозан.
Гуар (смола от индийска черна акация) – тази изключителна разновидност на растителната тъкан е уникална с това, че попадайки в стомаха, е способна да увеличава обема си 40-50 пъти. Това създава ефект на бързо насищане без излишни калории. Свързва излишните въглехидрати и захарта в червата.
Алгинати от ламинария (кафяви водорасли) – съдържа рядката разновидност на хранителните влакна – алгинова киселина, която много добре сорбира мазнините и въглехидратите и, попадайки в червата, се превръща в “желе”, което спира тяхното всмукване. Свързва тежките метали и радионуклеиди, ускорява преминаването на храната през червата.
Хранителни влакна от горска ябълка (нискомолекулярен пектин) – стимулират двигателната активност на червата, в резултат на което част от мазнините и въглехидратите не успяват да се усвоят. Ябълковата тъкан се счита за един от най-добрите сорбенти на токсични вещества и радионуклеиди.
Инулин от корен от репей –  помага за нормализирането на чревната микрофлора и намаляването на повишеното ниво на кръвна захар и холестерин.
Приложение: от 4-8 капсули дневно, 30-40 мин. преди храна, приети с голямо количество вода, курс на приложение 2-3 месеца.
Преди предстоящи обилни хранения се препоръчва приема на 10-12 капсули, 1 час преди събитието.
При използване в рамките на програма за намаляване на теглото, посочените дозировки могат да се увеличен 1,5-2 пъти.
Опаковка –100 капсули 
*         *         *
Очистващ балсам
очистващ балсамУникална сиропна композиция, специално разработена за усилване на ефекта на активираната тъкан. Натуралните растителни компоненти на очистващия балсам стимулират двигателната активност на червата и имат мощно очистващо действие. Благодарение на това времето за преработка на храната в червата се намалява, което позволява значително да се намали  усвояването на мазнините и въглехидратите в храната.
Състав: натурални екстракти от листа на сенна, кора от зърнастец, листа от Bergenia crassifolia , кълнове от курилски чай, детелина, натурален вишнев концентрат, фруктоза.
“Очистващият балсам” ефективно завършва работата, започната от “Активираната тъкан” . Този уникален растителен комплекс въздейства върху още една много важна причина за повишаване на калорийността на храната. Повечето хора на възраст над 40 години имат трудно ходене по голяма нужда и хроничен запек. В резултат на което храната дълго се задържа в червата - на практика всички калории остават в организма на човека. По този начин, нормализирането на ходенето по голяма нужда е най-важния елемент от контрола на калорийността на храната. Хранителните влакна изпълняват своята функция само тогава, когато червата запазват своята активност. Когато има задържане, хранителните тъкани започват постепенно да се разрушават и всички сорбирани мазнини и въглехидрати се усвояват от организма. Именно по тази причина в “Комплекс за контрола на калорийността” е включена втората формула – “Пречистващ балсам”. Този гъст сироп на основата на натурален вишнев сок е обогатен с активни екстракти от билки, които притежават меко слабително и пречистващо действие.
Екстракти от сенна и кора от зърнастец – имат меко и продължително слабително действие, осигуряват нормално и редовно ходене по голяма нужда. Освен това тези билки имат свойството да блокират усвояването на мазнините.
Екстракт от курилски чай – широко се използва в програмите за намаляване на теглото, тъй като стимулира утилизирането на мазнините в черния дроб, а също така намалява нивото на холестерин и помага за нормализирането на чревната микрофлора.
Екстракт от листа на Bergenia crassifolia – повишава енергийната обмяна в организма, помага за контролиране на апетита и нормализира чревната микрофлора.
Екстракт от детелина – има мощно пречистващо действие, помага за понижаването на нивото на холестерина, а също така съдържа природни вещества, стимулиращи мастната и въглехидратна обмяна.
Показания:
“Комплекс за контрол на калорийността” се препоръчва  като допълнително средство при продължителен контрол на килограмите и профилактика на съпътстващи заболявания като:
  • Снижаване нивото на холестерина;
  • Очистване на организма от шлаки;
  • Нормализация на чревната микрофлора;
  • Профилактика на захарен диабет;
  • Профилактика на сърдечно-съдови заболявания.
Ограничения и противопоказания:
Индивидуална непоносимост към компонентите на продукта.
Приложение: Очистващият балсам се препоръчва да се пие след обяд 1-2 ч. лъжички в зависимост от чувствителността на червата. Балсамът може да се разтваря с вода.
Опаковка –100 мл. 
*         *         * 
L-карнитин – натурален аналог на човешкия карнитин
л-карнитинЗащо ни е нужен карнитин?
Отговорът е прост – за образуването на  енергия. Човешкият организъм черпи енергия от три източника: белтъци, мазнини и въглехидрати. При кратковременни натоварвания, енергията се обезпечава за сметка на изгарянето на въглехидратите. А  при повече или по-малко продължителна работа, енергията може да се получи само чрез изгаряне на мазнини. При това от 50% до 80% от енергийните потребности на  такива жизнено важни органи като главния мозък, сърцето, бъбреците и мускулите, се обезпечават за сметка на мазнините, и по-точно – на мастните киселини. И именно за това е необходим карнитинът.

Проблемът е в това, че отначало мазнините трябва да се доставят до “пещта за изгаряне”, ролята на която за всяка една наша клетка се изпълнява от митохондриите – особени структури в клетките. Карнитинът изпълнява функцията на транспортьор, който пренася мастните киселини вътре в митохондриите, където тези мастни киселини изгарят, с образуването на голямо количество енергия. При дефицит на карнитин, този  процес става невъзможен, и организмът изпитва енергиен глад. Това може да доведе да понижаване на продуктивността от умствената работа, повишаване на активността на свободните радикали, лишаване на жизнено важните органи от енергия, необходима за пълноценното им функциониране.

На кого е нужен карнитин?
Колкото и банално да звучи,  карнитинът, както и енергия, са необходими винаги, и на всички. И колкото повече енергия ни е необходима, толкова повече ни е необходим и  карнитин (относно мазнините никой няма проблем в днешно време). Особено много карнитин е необходим на децата (те имат най-висок енергиен обмен), като при дефицит на карнитин се забавя развитието на нервната и мускулната система. Карнитинът е необходим и за спортистите – спринтьори, а също така е незаменим и за занимаващите се с бодибилдинг. При дефицит на карнитин е невъзможно да се постигне нарастването на мускулната маса, тъй като целия белтък ще се изразходва за компенсиране на енергийния дефицит, свързан с невъзможността като източник на енергия да се използват мазнините. Не бива да се забравя и това, че сърцето на всеки спортист, покрива 80% от своите енергийни нужди за сметка на мастните киселини, следователно не би могло да се справя с натоварванията при дефицит на карнитин. И накрая, карнитинът просто е необходим за продуктивна умствена работа и е способен да забавя възрастовите изменения на главния мозък. Да не говорим, че без карнитин даже е невъзможно да си представим пълноценното енергийно обезпечаване на работата на черния дроб (където, между впрочем, се осъществява синтеза на белтък за мускулите и за целия организъм) и на бъбреците, които в 80% получават енергия от мазнините.

Карнитин и стройната фигура
Карнитинът не е уместно да се счита за изгаряща мазнините субстанция, при все, че без него изгарянето, и по-точно окисляването на мазнините, е невъзможно. Често чуваме, че нито активацията на енергийния обмен с помощта на специални препарати, нито изтощителните тренировки, не са способни да понижат теглото. Проблемът тук се крие именно в карнитина, а по-точно – в неговата липса (особено на фона на гладна диета, когато организма не получава карнитин даже от храната). И вместо да изгаря мазнините, организмът при липса на карнитин, е принуден да изгаря въглехидрати и белтъци. Впрочем, сам по себе карнитинът също няма да изгаря мазнините. Това могат да направят само натоварвания, предизвикващи активация на мастния обмен.

Откъде да си набавим карнитин?
Природата е достатъчно мъдра и не е лишила човека от това жизнено важно вещество.  Карнитин има достатъчно много в храната, освен това, карнитинът може да се синтезира в черния дроб. Обаче далеч не всички изяждат всекидневно по половин килограм месо, където основно се съдържа карнитина, способността на организма самостоятелно да синтезира карнитин при децата все още не е достатъчно развита, а при възрастните тази способност значително се понижава с времето. Ако говорим за професионалните спортисти, то даже при пълноценно хранене и максимална биохимична активност на организма, съвременните натоварвания, все едно, неколкократно превишават собствения карнитинов запас. Оттук и следва извода за необходимостта от допълнителен прием на карнитин във вид на спортни или хранителни добавки.

Новата БАД «L-карнитин», разработена от Научно-иновационния център на Корпорация «Сибирско здраве», е натурален аналог на човешкия карнитин, запълва дефицита от собствен карнитин и увеличива енергийния запас на организма.
«L-Карнитин» способства за понижаването на телесната маса, за увеличаването на мускулната маса, подобрява работата на черния дроб, укрепва сърцето, снижава риска от възникване на атеросклероза, повишава енергийния и имунен потенциал на организма, помага да се справим със отпадналостта и загубата на сила.

Състав: L-карнитин, малтодекстрин, фруктоза.
Опаковка –100 капсули 
*         *         * 
                        Антиоксидантен комплекс "НовоМин"
новоминАнтиоксидантният комплекс "НовоМин" - това е  нова възможност за профилактика на онкологичните заболявания, намаляване на токсичните ефекти на стандартната противотуморна терапия и при повишаването на ефективността на лечението на злокачествените тумори.
В основата на продукта "НовоМин" лежи уникален комплекс от природни антиоксиданти, чието действие е потвърдено от клинични и експериментални изследвания, провеждани в продължение на 20 години.
От множеството антиоксиданти, съдържащи се в хранителните продукти и с помощта на които може да се усили защитата на организма от стареене, болести, в това число и онкологични, особено важни са витамините А, С, Е. Тяхната роля за защитата на организма от увреждащото въздействие на свободните радикали е отдавна известна, но принципно ново откритие е това, че тези витамини само в строго определени дози и в определено процентно съотношение могат да оказват защитно действие върху здравите тъкани и увреждащо действие върху раковите.
Преди да решите да приемате "НовоМин", особено внимание отделете на следното:
  1. Значително по-лесно е да се предотврати заболяване, отколкото да се лекува! Специалистите са убедени, че в 70–80 процента онкологичните заболявания могат да бъдат предотвратени.
  2. Няма нито едно фармакологично средство (още по-малко биологично активна добавка към храната), което изолирано, без основните методи на лечение да доведе до излекуване от рак!
Показания:
  • профилактика на развитието на онкологичните заболявания;
  • профилактика на увреждащото действие на йонизиращата радиация върху организма на хора, живеещи или работещи в зона с повишен радиационен фон;
  • намаляване на риска от развитието на хронични заболявания на вътрешните органи;
  • профилактика на хронични заболявания при хора, работещи във вредни условия, не отговарящи на санитарно-хигиенните норми;
  • като помощно средство при лечението на злокачествени туморни образувания:

    - за понижаване на токсичността на химиотерапията с едновременно повишаване на активността на противораковите препарати;
    - за избирателна защита на организма (но не на злокачествените образувания) от увреждащото действие на йонизиращото лъчение при провеждане на лъчева терапия;
    - за понижаване на риска от развитие на метастази.
Състав: патентован антиоксидантен комплекс Новомин® (природен аскорбат, ретинол палмитат, алфа-токоферол), активиран нискомолекулярен пектин, фруктоза.
Опаковка –100 капсули 
*         *         * 
БАД „Хронолонг”
БАД „Хронолонг” - най-съвременният противовъзрастов препарат за жени въз основа на натурални фитоестрогени

бад хронолонгФитоестрогени – това са   растителни вещества, представляващи аналог на женските половите хормони – естрогени. Женските полови хормони играят ключова роля за здравето на жените. Те въздействат практически върху всички органи и системи на женския организъм – поддържат половата функция, защитават сърцето и съдовата система, спомагат за укрепването на костите, поддържат младостта и еластичността на кожата, подпомагат пълноценната работа на нервната система и другите органи. Попадайки в организма на жената, фитоестрогените са способни да регулират синтеза и да попълнят липсата на естрогени, от нивото на които зависи външния вид и здравето на жената. При продължителен прием фитоестрогените подпомагат профилактиката и намаляването на риска от злокачествени заболявания на млечната жлеза и половите органи. Природните фитоестрогени не предизвикват онези странични ефекти и опасни усложнения, които за съжаление се наблюдават при употребата на синтетични полови хормони.
В основата на продукта ХРОНОЛОНГ е уникалния патентован комплекс Bonistein™, който представлява 100%-ен генистеин – най-добре изследвания и ефективен в днешно време фитоестроген. Много клинични и лабораторни изследвания доказаха противовъзрастовите ефекти на генистеина. Той стимулира синтеза на колаген и хиалуронова киселина в кожата, повишавайки нейните тургор и еластичност. Притежава антисклеротично въздействие и препятства образуването на тромби. Спира процесите на възрастова остеопороза и забележимо намалява проявите на климактериума. Освен това, генистеинът притежава изразено онкопрофилактично действие по отношение на женска полова сфера. Днес това е един от най-иновационните продукти за профилактика на възрастови промени при жени - както в медицината, така и в козметологията.  
Втората важна съставка в БАД «Хронолонг»  - това е високо обогатения екстракт от кълнове на соя, който съдържа  още няколко десетки вида от природните фитоестрогени, допълващи и усилващи профилактичния ефект на генистеина.  Голямо значение имат и другите биологично-активни компоненти в състава на БАД «Хронолонг», понеже  сами по себе си фитоестрогените не могат да решат всички възрастови проблеми.
Холекалциферолът нормализира калциевата  обмяна и заедно с фитоестрогените способства профилактиката на възрастовата остеопороза. Освен това, той притежава доказан онкопрофилактичен ефект по отношение на женската полова сфера.
Фолацинът пречи на образуването в организма на много вредния за сърдечносъдовата система хомоцистеин – вещество, чието количество се увеличава драстично по време на климактериума.
L -аскорбиновата киселина участва в поддържането на синтеза на колагена в кожата и съдовете, активността на който рязко пада с възрастта.
Глюкозамин Сулфатът е необходим за профилактиката на възрастовите промени в ставите, а също така и за синтеза на хиалуроновата киселина, от която пряко зависи младостта и свежестта на кожата.
БАД «Хронолонг» – това е ексклузивен, уникален противовъзрастов препарат, позволяващ да се забави стареенето на кожата и значително да се намалят негативните последици от влошаването на здравето, свързано с възрастовото понижаване на количеството  естрогени.
Препоръчва се за профилактика и подобряване на възрастовите нарушения в баланса на женските полови хормони и свързаните с тях разнообразни нарушения на здравето на жените.
Противопоказания – индивидуална непоносимост към компонентите на продукта, бременост и кърмене.
Съдържание на активните компоненти на 1 капсула: изофлавони на соята(100% генистеин) - 50 мг.; холекалциферол - 10 мкг.(400 МЕ); фолацин - 500 мкг.; аскорбинова киселина 40 мг.; глюкозамин сулфат - 400 мг.
Приложение: по 1 капсула на ден, продължителност на курса 2-4 месеца, 2 курса годишно. 
Опаковка – 30 капсули