четвъртък, 27 август 2009 г.

Продукти "Енергия"

                                                     Природен биостимулиращ комплекс «Панторал»
Древните лечители смятали, че в младите рога на алтайските марали е съсредоточена младата, току-що събудена жизнена енергия на животните, която може да върне на човека силите и здравето. Съвременната наука напълно потвърди тези предположения.
Пантохематогенът – активната субстанция от рогата на маралите се доказа като ефективно имуностимулиращо средство, мощен енерготоник, великолепно ранозаздравяващо средство. Новата БАД «Панторал» съдържа пантогематоген от ново поколение – плазмен пантохематоген - произвеждан по абсолютно нова технология, разработена от Научно-иновационния център на Корпорация «Сибирско здраве». Това изключително скъпо във всяко едно отношение природно вещество, на практика представлява 100% концентрат от натурални биостимулатори и енерготоници. Освен това «Панторал» съдържа още цял ред биологично активни компоненти, които значително усилват неговото биостимулиращо, тонизиращо и реабилитационо действие.
Това е автолизат от дрождите на шампански вина - захаромицети, много богат източник на ред витамини и минерали, способстващ нормализацията на обменните процеси, укрепващ имунитета;
това е витамин С, с мощно антиоксидантно действие;
червен корен за възстановяване на силите и поддържане на тонуса;
елеутерокок, един от най-силните растителни адаптогени и  енерготоници, широко използван в спортната медицина и при подготовката на космонавти за полет.
Препоръчва се като ефективно укрепващо, тонизиращо и биостимулиращо средство при:
- синдром на хронична умора и при преумора;
- повишено умствено и физическо натоварване (включително и за спортисти);
- намален имунитет и за профилактика на простудни заболявания;
- възстановяване след тежко боледуване или операции;
- намалена полова потентност;
- язвена болест;
- анемия.
Природният биостимулиращ комплекс «Панторал» - това е удивителен кладенец на  жива сила, енергия, младост и здраве.

Състав: плазмен пантохематоген, автолизат от дрожди-захаромицети, аскорбинова киселина, екстракт  от корен на елеутерокок, червен корен.
Начин на употреба:
По 1 капсула на ден, приета до 15 часа.
Опаковка - 30 капсули .
          *                 *                  *
                          Адаптовит                 
Адаптовит” е уникално съчетание от всички най-известни растителни адаптогени. Всяко от тези растения не едно хилядолетие се използва в алтайската, тибетската и китайската медицина, и всичките, според представите на древните лекари, се отнасят към средствата за повишаване на жизнената енергия.
“Адаптовит” е приготвен по оригинална патентована технология, която позволява да се създаде наистина уникална композиция от биологично-активни вещества, подбрани в оптимални дози. В резултат на това “Адаптовит”, запазвайки всички характерни лечебно-профилактични свойства на адаптогените, в същото време е лишен от някои свойствени за тях странични ефекти.
За високото признание на “Адаптовит” свидетелстват многобройните дипломи и награди. Достатъчно е да се споменат такива авторитетни регалии като медал на ВВЦ (ВДНХ), диплома I степен на Международната изложба-панаир “Иновации 98”, златен медал на Мечников “За съществено вложение в съхраняването на здравето на нацията” от Руската академия на естествените науки.
                    
Медали и дипломи
Показания:
“Адаптовит” се препоръчва като общоукрепващо и тонизиращо средство при следните състояния:
  1. бърза умора, ниска физическа работоспособност, за поддържане на оптимална физическа форма (за спортисти);
  2. намалена умствена работоспособност, внимание, памет;
  3. стрес, прояви на метеочувствителност и нарушения, свързани със смяната на часовите пояси;
  4. възстановяване на организма след заболявания;
  5. намаляване на устойчивостта на организма към простудни и др. инфекциозни заболявания;
  6. имунодефицитни състояния;
  7. невроциркулярна (вегетативна) дистония;
  8. хипертония I, IIA степен;
  9. намалена полова потентност.
Противопоказания и ограничения:
При индивидуална непоносимост към продукта. Не се препоръчва да се използва при повишена нервна възбудимост, безсъние, хипертония, нарушена сърдечна дейност, изразена атеросклероза, вечерно време, на бременни и кърмещи жени.
Начин на употреба:
За възрастни по 1-3 капки, разтворени в 1 чаена лъжичка течност, сутрин и през деня, 30 мин преди хранене. Продължителност на курса – от 2 седмици до 1 месец. Прекъсване между курсовете 1 месец, за деца по 1 капка дневно сутрин.
Състав: вода, водни екстракти от сафлоровидна левзея (“еленов рог”), радиола розова (златен корен), женшен, манчжурска аралия, елеутерокок, китайски лимонник.
 *                 *                  *
Златен балсам “Сибирски прополис”
Главното направление на лечебно-профилактичната активност на “златния” балсам, това е защитата на клетките на главния мозък, подобряване на енергийния обмен и  на мозъчното кръвообръщение, а така също и профилактиката на атеросклерозата на съдовете на мозъка. За решаването на тази задача в голяма степен способстват билките, влизащи в състава на този балсам.
Очанка лекарствена uphrasia officinalis). Това растение отдавна се използва за лечение на различни очни заболявания. Едновременно с това при нарушаване на паметта, в народната медицина се използва чай от билката. Тези факти, а също така и химичния й състав (биофлавоноиди, фитостерини, фенолкарбонови киселини, кумарини, омега-3 мастни киселини) позволиха на учените да направят извода, че един от основните механизми на лечебното действие на билката е подобряването на кръвообъщението в мозъчните съдове и очите, вследствие на укрепването на капилярите, понижаване на вискозитета на кръвта и антиатеросклеротичното й действие.
 Чага (брезова гъба)(Inonotus obliquus).Още древните шамани са вярвали, че чагата – това е огромна сгъстена енергия, която се издига от земята чрез корените на дърветата, и предпазвали всички от самостоятелно събиране на  гъбата, поради опастност от изхвърляне на тази енергия. Самите те (както и тибетските и китайските лекари) широко използовали дървесните гъби като универсално тонизиращо средство. Съвременните научни изследвания потвърждават, че чагата действително активизира енергийния обмен в мозъчната тъкан, което води до повишаване на биоелектричната активност на кората на главния мозък. 

Червен корен (Hedysarunr neglecutum Ledeb). В народната медицина на Алтай и Китай, червения корен се използва при нарушаване на биоелектричната активност на кората на главния мозък, прояваваща се с главоболие и повишена възбудимост. Както показват научните изследвания, червеният корен допълнително има мощен антиоксидантен ефект, защитавайки клетките на главния мозък от увреждания. 
Маралски корен (левзея сафлоровидна)(Leuzeae carthamoides). Маралският корен – това е една от най-красивите алтайски билки с големи сини цветове, застинали на фона на заснежени планини и едновременно с това е едно от най-силните адаптогенни растения. Още в древността, алтайските ловци забелязали, че обезсилените от любовен нагон марали намират това растение и ядат неговите корени, за да наберат отново сили. Адаптогенният ефект на маралския корен по отношение на главния мозък се изразява в повишената умствена работоспособност, подобрена памет и устойчивост на стрес. Препаратите с левзея сафлоровидна също така подобряват мозъчното кръвообръщение, регулирайки кръвното налягане и понижавайки вискозитета на кръвта. 
Невен (Calendula officinalis). Растението, известно на много хора като декоративно, всъщност се използва в различни области на медицината вече повече от 2000 години. Уникалната особеност на невена е необичайно високото съдържание на един от най-силните природни  антиоксиданти - ликопин и лютеин, които и обуславят ярко оранжевия цвят на невена. Достатъчно е да кажем, че по антиоксидантна активност ликопинът превъзхожда витамин С 100-150 пъти! Тези уникални антиоксиданти едновременно защитават клетките на мозъка, укрепват мозъчните съдове, способстват за понижаване на нивото на холестерола и на артериалното налягане.
Глог (Crataegus oxyantha).Глогът е най-известната билка, използвана в кардиологията. Препаратите с глог имат пряко съдоразширяващо действие (в това число и на съдовете на главния мозък) и способстват за понижаването на артериалното налягане. Биофлавоноидите на глога блокират активността на тромбоцитите в кръвта, в резултат на което се намалява склонността към тромбообразуване и се подобрява мозъчното кръвообращение. Осен това при дълговременен прием на препарати с глог се понижава нивото на холестерола и се възпрепятства развитието на атеросклероза. И накрая, благодарение на изключително високото съдържание на биофлавоноиди, препаратите с глог имат изразено антиоксидантно действие и защитават мозъчните клетки от увреждания.
 Астрагал (Astragalus dasyanthus pall)(сграбиче). Корените от астрагал способстват за понижаването на артериалното налягане, оказват изразен съдоразширяващ ефект и способстват за значителното подобряване на мозъчното кръвообръщение. Освен това биологично активните вещества – сапонини, съдържащи се в корените на астрагала, имат изразени антиоксидантни свойства, а също така способстват за понижаването на нивото на холестерола в кръвта и имат антитромботичен потенциал.
 Бабини зъби (трабузан)(Tribulus terrestris L.). Това лекарствено растение има много широк спектър на биологично въздействие, в това число на съдовата система на сърцето и главния мозък. В съветската медицина навремето широко се е употребявал препарата трибуспонин, произведен на основата на екстракт на билката и имащ мощно антиатеросклеротично действие. Този препарат се е употребявал с профилактична и лечебна цел при заболявания на сърцето, при хипертония, а също така за профилактика на инсулти. По време на лечението с трибуспонин достоверно се понижава нивото на холестерола и артериалното налягане и като следствие се намалява риска от инсулт и се подобрява мозъчното кръвоснабдяване. 
Червена детелина (Trifolium pretense). Детелината е богат източник на природни фитоестрогени, които се свързват със съответните рецептори на съдовете и предотвратяват отлагането на холестерол. Според клиничните и експериментални изследвания, диета, богата на фитоестрогени или употребата на хранителни добавки, съдържащи фитоестрогени, обезпечава бързото и значително понижаване на нивото на холестерола. При експерименталните изследвания на лабораторни животни, приемът на фитоестрогени дава значително намаляване на площите на мозъчните съдове, засегнати от атеросклероза.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, преди употреба да се разклати добре. 
*                 *                  *
Сребърен балсам «Сибирски прополис»

Главното направление на лечебно-профилактичната активност на “сребърния” балсам е неговия имуномодулиращ ефект и прякото антибактериално и антивирусно действие. За това в голяма степен способстват билките, влизащи в неговия състав.
Екстракт от мелонела. Мелонелата е комплекс от биологично активни вещества от пчеларството. Съдържа ферменти от хемолимфата на личинката Galleria (голям восъчен молец). Тази личинка е най-злия враг на пчелните кошери. Прониквайки вътре, тя се храни с восъка на пчелните пити, като непоправимо ги уврежда. Обаче това, което е лошо за едни, може да се окаже много полезно за други. Действително, започвайки в края на XIX век, екстрактът от мелонела се използва като първото ефективно средство за лечение на туберкулозата. Едно от първите обяснения на противотуберкулозното действие на екстракта от мелонела е фактът, че екстрактът е много богат на ферменти, с чиято помощ личинката разтваря восъка, а  защитната обвивка на бацила на туберкулозата се състои от восъкоподобни вещества. Разрушавайки тази обвивка, екстрактът от мелонела прави бацилите беззащитни пред имунната система.
В днешно време мощният антибактериален ефект на мелонелата се свързва с наличието в екстракта на цял комплекс от антигенни биостимулиращи компоненти, съдържащи се както в самия организъм на мелонелата, така и в преработените и ферментирани от нея пчелопродукти. В резултат на това значително се повишава неспецифичната активност на имунната система и като следствие значително нараства антибактериалната и антивирусна активност на организма.
Ехинацея.chinacea). Тази билка се е наложила като най-известния имуномодулатор. Корените и надземната част съдържат едновременно няколко класа биологично активни вещества, притежаващи имуномодулиращи свойства, включително биофлавоноиди, гликозиди, като може би най-добре изучената фракция в ехинацеята са полизахаридите. Както показват имунологичните изследвания, присъединяването на полизахаридите на ехинацеята към мембраните на имунните клетки служи като сигнал за тяхната активация, т.е. към повишаване на бактерицидната им активност и синтеза на особени противовирусни вещества – интерферони. 
Невен.(Calendula officinalis). Това растение е известно със своите антисептични свойства по отношение на много инфекциозни възбудители, особено стафилококите и стрептококите. Уникалната особеност на невена е необичайно високото съдържание на един от най-силните природни  антиоксиданти - ликопин и лютеин, които и обуславят ярко оранжевия цвят на невена. Достатъчно е да кажем, че по антиоксидантна активност ликопинът превъзхожда витамин С 100-150 пъти! Наличието в състава на невена на мощни антиоксиданти обуславят и неговея мощен имуномодулиращ ефект.
Курилски чай.(Pentaphylloides fruticosa). В облистените клонки на курилския чай се съдържат много биофлавоноиди (кверцетин, кемпферол, цианидин), аскорбинова киселина и бета-каротин. Препаратите с курилски чай имат противовъзпалително, обезболяващо, противомикробно, отхрачващо и бронхолитично действие, благодарение на което народната медицина широко използва това растение при простудни заболявания, а така също при възпаление на белите дробове и при туберкулоза.
Шипка.(Rosa canina) Плодовете на шипката са поливитаминно средство с преобладаваш витамин С (до 18%), витамин Р (рутин), В1, В2, K, бета-каротин. Освен това в плодовете се съдържат биофлавоноиди – кемпферол и кверцетин, пектини, ликопин, значително количество соли на калия, желязото, манган, фосфор, калций, магнезий. В плодовете на шипката аскорбиновата киселина е примерно 10 пъти повече, отколкото в плода на черния касис и 50 пъти повече, отколкото в лимона. Благодарение на този богат състав плодовете на шипката имат мощни бактерицидни и имуностимулиращи свойства.
Мащерка.(Thimus serpylium L.). Основното действащо вещество на мащерката е етеричното й масло, чиито главни  компоненти – тимол и кварвакрол имат антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, а също така отхрачващо и бронхолитично действие. Мащерката се употребява в медицината като отхрачващо, болкоуспокояващо, противомикробно и успокояващо средство при остри и хронични бронхити, бронхопневмонии и други  заболявания на брохите на белите дробове. Мащерката влиза в състава на лекарството пертусин, изписвано при бронхити, трахеити, коклюш и други инфекциозни заболявания на белите дробове. 
Червена боровинка.(Vaccinium vitis idaea). Необичайното латинско наименование на червената боровинка (Vaccinium vitis idaea) се превежда като «грозде от планината Ида» (която е разположена на гръцкия остров Крит) и неговите корени се крият в историята на древна Гърция, където за първи път са започнали да използват плодовете на боровинката. Обаче, за разлика от настоящето, виното от боровинки никога не се е получило. Тази загадка е решена в края на XIX век, когато е установено, че образуването на виното е в резултат на особени бактерии. Боровинките са толкова богати на природни антибактериални вещества (на първо място бензоена киселина), че не позволяват да започне процеса на винена ферментация. Този «недостатък» на боровинката се оказва огромен плюс в медицината, където нейните антибактериални свойства се използвата за лечението на най-различни инфекциозни заболявания.
Червен корен.(Hedysarunr neglecutum Ledeb).Освен със своите адаптогенни и антиоксидантни свойства, червеният корен е познат и като един от най-силните имуномодулатори. Препаратите с червен корен повишават бактерицидната активност на имунните клетки и имат силно противовъзпалително действие.
Облепиха.(Hippophae rhmnoides L.) Както и при невена, яркият цвят на плодовете на облепихата е обусловен от високото съдържание на природни каротиноиди (бета-каротин, ликопин, лютеин), които имат мощен антиоксидантен потенциал. Освен това те съдържат извънредно много органични киселини, притежаващи антибактериално действие, а също така и цял ред витамини, повишаващи имунитета.
Гръцка валериана.(Polemonium coerilleum L.). Видовото гръцко име на това растение (polemonium) се превежда като «война». Според преданието, в древна Гърция, заради това растение се е разразила истинска война. Трудно е да си предствавим истинските причини за тази война, но  може би това са били уникалните целебни свойства на това растение. И действително, то притежава едновременно седативен, антимикробен, отхрачващ, имуномодулиращ и противоязвен ефект,  а също така понижава артериалното налягане и нивото на холестерола. В съветската медицина билката се използва от 1940 година при простудни заболявания на дихателните пътища, туберкулоза, хронични бронхити, бронхопневмонии, коклюш.
Листа от черно френско грозде.(Ribus nigrum L.). Листата на черния касис оказват дезинфекциращо действие, свързано с наличието на активни етерични масла в тях, които и носят неповторимия аромат на чая от черен касис. Листата са активни по отношение на много инфекциозни възбудители и могат да се ползват като помощно средство , повишаващо активността на антибиотиците. Осен това листата имат общо очистващо и детоксикиращо действие.
Иглички от кедър.(Pinus sibirica). Кедровите иглички са много богат източник на природни антибиотици – фитонициди и етерични масла, а също така и на уникални природни биостимулатори – полипреноли, които имат мощен антиоксидантен и имуностимулиращ ефект. 
Лечебна пищялка (Angelica archangelica L.). В корените на тази билка се съдържа около 1% етерично масло, което се цени както в медицината като силно антибактериално средство, но и повече от 1000 години се използва като незаменим ароматизатор на знаменитите руски манастирски ликьори. Препаратите от корените на билката имат антисептичен, потогонен и противовъзпалителен ефект и се ползват в народната медицина като общоукрепващо, потогонно и отхрачващо средство при заболявания на дихателните пътища.
Здравец ливаден.(Geranium pratense L.). Здравецът притежава мощно антиоксидантно и имуномодулиращо действие. Добре известни са и антитоксичните му свойства – използва се за неутрализация на змийска отрова, а така също и при тежки възпалителни и туморни процеси.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, преди употреба да се разклати добре. 
*                 *                  *
 
Малахитов балсам «Сибирски прополис»

Главното направление на лечебно-профилактичната активност на «малахитовия» балсам е нормализацията на женския хормонален баланс, а така също и профилактиката на възпалителните заболявания на женските полови органи.
Наваличе (Orthilia secunda).Наваличето (ортилия) е широко известно в народната медицина като средство за лечение на гинекологични заболявания от възпалителен характер. Също така се употребява при безплодие (особено предизвикано от възпалителни процеси), маточни кръвотечения, нарушения на менструалния цикъл, токсикоза на бремеността и фибромиоми на матката. Освен това наваличето се изполва като уриноотделящо и антисептично средство при възпалителни процеси в бъбреците и пикочния мехур. 
Овчарска торбичка (Capsella bursa – pastoris). В руската народна медицина овчарската торбичка широко се използва при гинекологични заболявания, усложнения при маточни кръвотечения, като антибактериално средство при заболявания на бъбреците и пикочните пътища. Осен това в последно време вниманието на учените е привлечено от такива биологично активни компоненти на овчарската торбичка като хранителните индоли и изотиоцианати, които способстват за нормализацията на метаболизма на женските полови хормони и така снижават риска от хормоналнозависими ракови процеси. 
Градински чай (Salvia officinalis). Древногръцките лекари Хипократ и Диоскорид считали салвията за  «свещена билка» и най-полезното лекарство, особено при безплодие у жената. В Египет, след  епидемии са принуждавали жените да употребяват в храната си салвия, за да може да се увеличи приръста на населението. През XX век австрийски учени действително откриха в салвията природни вещества, нормализиращи баланса на женските полови хормони. Салвията обаче има и много други лечебни свойства. Преди всичко това е мощен природен антибиотик с повече от 5% съдържание на фитонициди. За това препарати със салвия широко се използват за лечение на много инфекциозни процеси, в това число инфекциозно-възпалителни заболявания на женската полова система и уриноотделящите органи.  
Сладник гол (Glycyrrhiza glabra). В тибетската медицина сладникът се почита наравно с жен-шена и се счита за главно подмладяващо средство. Повод за това е високото съдържание на фитоестрогени в него, които нормализират баланса на женските полови хормони и така забавят процесите на стареене, както вътрешно, така и външно. 
Пищялка лечебна (Angelica archangelica L.). Освен своите антисептични свойства, благодарение на които може да се използва при инфекциозно-възпалителни заболявания на пикочополовата система, билката още има способността да регулира баланса на женските полови хормони. По тази причина в тибетската и китайска медицина лечебната пищялка се счита за главното  «женско» растение. Освен това препаратите с тази билка благотворно влияят и на сърдечно-съдовата система, която е особено уязвима при наближаването на климакса. Сред кардиологичните ефекти, които оказва лечебната пищялка са: понижаване на артериалното налягане и нивото на холестерола, снижаване на риска от тромбообразуване, укрепване на кръвоносните съдове, включително венозните.
 Лайка (Chamomilla recutita). Аптечната лайка притежава удивително широк спектър на лечебно-профилактични действия върху женския организъм. Първо, това е антибактериалния ефект по отношение на възбудителите на инфекции на пикочополовата система. Второ, това е регулацията на менструалния цикъл. Трето, това е спазмолитичното и успокояващо действие, което помага да се намалят проявите на климактеричните смущения.
Листа от боровинка (Vaccinium). В народната медицина водната запарка и отвара от листата на боровинката отдавна се използват при инфекциозно-възпалителни заболявания на бъбреците и пикочния мехур, бъбречно-каменна болест, маточни кръвотечения, а също така при повишено кръвно налягане. 
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, преди употреба да се разклати добре. 
*                 *                  *
                                     АХАТОВ БАЛСАМ «СИБИРСКИ ПРОПОЛИС» (бифидогенен)
 
Ахатовият балсам «Сибирски прополис» е специално разработен за решаване на такъв остър проблем, какъвто е дисбактериозата на червата.
Ахатовият балсам «Сибирски прополис» - това е средство за дълговременна нормализация на чревната микрофлора, което съчетава в себе си както древния опит на алтайската народна медицина, така и апробираният вече опит на най-съвременната медицинска наука. От алтайските шамани до нас са достигнали знанията за прополиса, като ефективно средство за лечение на чревни инфекции и дисбактериоза. Тези данни са многократно потвърдени в наше време с научни и клинични изследвания, проведени в различни страни в света. Изследванията установяват, че прополисът унищожава патогенната чревна микрофлора, като при това е безопасен за полезните микроорганизми. В народната медицина също така има сведения за защитното действие на много билки върху червата и тяхната микрофлора. Благодарение на високото съдържание на дъбилни вещества и природни антибиотици (фитонициди), билки като очиболец, жълт смил, градински чай, мащерка, лайка и лечебна динка от векове са се използвали в народната медицина за лечение и профилактика на чревни разтройства, а днес широко се употребяват в комплексните схеми за лечение на дисбактериоза на червата, поради способността им да подтискат развитието на  вредната чревна микрофлора.
Още един компонент на ахатовия балсам «Сибирски прополис» ни е подарен от съвременната медицинска наука хепатология. Това е лактулозата – най-близкият родственик на млечната захар – лактозата. По-малко от 30 години след своето откриване лактулозата е призната като най-ефективното средство за възстановяване на нормалната чревна микрофлора, а именно – на бифидо- и лактобактериите. Като резултат на стотици клинични изпитания при болни с дисбактериоза, ефективността на лактулозата е 80%, а като бързина на постигане на ефект – няма равна на себе си. Както се оказва, лактулозата  представлява най-добрата хранителна среда за бифидо- и лактобактериите и попадайки в червата предизвиква бурен растеж на полезните бактерии. Освен това голямото количество органични киселини, които се образуват при разпада на лактулозата напълно подтискат растежа на вредната чревна микрофлора.
Още един важен механизъм на защитното действие на новия балсам – той е структуриран с йони на силиция. За това балсамът се казва “Ахатов”, защото природният минерал ахат представлява чист силициев оксид. Още от древността в Русия силициевата вода се е считала за лечебна и широко се е използвала за борба с инфекциозните заболявания. Лечителите отдавна знаели, че силициевата вода убива гнилостните и другите вредни бактерии, благодарение на което тази вода дълго се е запазвала свежа и с непроменен вкус. Това свойство на силициево-стуктурирания балсам е много важно за профилактиката на дисбактериозата, предизвиквана от активизацията на гнилостната чревна микрофлора.
Показания: Балсамът ефективно способства профилактиката на дисбактериоза на червата и хроничен запек, стимулира растежа на нормалната и подтиска развитието на вредната чревна микрофлора.
Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонентите на балсама.
Състав: артезианска вода, йон-структуриран прополис, планински мед, сироп от лактулоза (не по-малко от 50 г. лактулоза на 100 мл. балсам), екстракти от лайка, лечебна динка, очиболец, градински чай, жълт смил.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, преди употреба да се разклати добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар