сряда, 26 август 2009 г.

Продукти "Чистота"

БАД "Извори на чистотата"


Човекът е неделима част от природата. Ние сме свързани с неделими връзки с обкръжаващия ни свят. Това е и въздухът, който дишаме, и водата, която пием, това е и храната, която ядем. Всяка клетка от нашия организъм точно реагира на всякакви външни изменения и подобно на малко огледалце точно отразява състоянието на околната среда.
Какво ни показва това огледалце? Ако клетките са изпълнени със сила и се справят отлично със своята работа, това значи, че човекът е не просто здрав, а че диша чист въздух, пие изворна вода и яде природно чиста храна. А ако близо до нашия дом има заводи или оживена автомагистрала? А ако ние нямаме друг избор освен хлорираната водопроводна вода и храната, произведена благодарение на химически подобрители?
Някой ще каже, че днес много хора живеят така и не се оплакват от здравето си. Но ако погледнем клетките на съвременния гражданин под микроскоп, ще можем да видим в тях и сажди, и шлаки, и следи от много чужди на организма химични вещества. Лекарите наричат това замърсяване на вътрешната среда на организма.
Откъде се появяват шлаките в човешкия организъм?
Съществуват няколко главни източника на замърсяване на вътрешната среда на организма:
1) вредните отпадъци се образуват в процеса на нормалната жизнена дейност на клетките;
2) вредните вещества се образуват в резултат на измирането на клетки (вследствие на травми и болести);
3) източник на вредни вещества в нашия организъм могат да бъдат бактериите и вирусите;
4) вредните вещества проникват в нашия организъм с въздуха и водата;
5) вредните вещества се образуват при храносмилането на някои видове храна (месо, животински мазнини, пушени продукти);
6) източник на вредни вещества са цигареният дим и алкохолът.

С какво е опасно нарушаването на вътрешната екология и защо днес толкова много се говори за необходимостта от регулярно пречистване на организма? На първо място, за борба с шлаките отива огромно количество енергия, която би могла да се използва за пълноценна жизнена дейност. На второ място, много химични вещества са силни алергени и могат сериозно да нарушат работата на имунната система. На трето място, хроничното отравяне на клетките може значително да повиши риска от много хронични заболявания.



За щастие, ние имаме възможност да предотвратим замърсяването на клетките в организма и да избегнем тези неприятни последствия. Първо, можем да заминем в някой далечен и недокоснат ъгъл на природата и да останем да живеем в най-чиста екологична среда. Навярно това е най-ефективния способ за пречистване на организма, но съвсем не всеки може да се реши на такава крачка. Второ, можем да се възползваме от съвременните средства за пречистване на организма и с това да поддържаме чистотата на своите клетки, като не нарушаваме обичайния ритъм на градския живот.
Едно от тези средства с пречистващо действие е “Извори на чистотата”. Това е принципно нова система за комплексно клетъчно пречистване, разработена от специалистите от Научно-иновационния център на Корпорация “Сибирско здраве” на основата на най-новите постижения в областта на ендоекологията. При създаването на тази уникална система са използвани опитът, знаният и най-перспективните разработки а специалистите от Руската екологична академия, на лабораторията по клинични проблеми на екологията към Научния център за клинична и експериментална медицина, а също и на Научно-изследователския институт по молекулярна биология и биофизика към Сибирския отдел на Руската академия на медицинските науки.


Ендоекологията е една от най-съвременните медицински науки, която се занимава с разработване на методи и средства, позволяващи да се поддържа чистотата на вътрешната среда на организма в условията на екологична замърсеност. Един от главните инструменти на съвременната ендоекология са биологично активните препарати с пречистващо действие.


Как работят “Извори на чистотата” и по какво се отличават от многото други продукти с пречистващо действие?

Ако другите продукти пречистват организма на ниво отделни органи (черен дроб, бъбреци, черва), то “Извори на чистотата” действат на клетъчно ниво. Освен това, “Извори на чистотата” стимулират не един, а заедно няколко основни механизми за пречистване на клетките, което дава пъло право този продукт да се нарича система за комплексно клетъчно пречистване.
За да разберем механизмите на пречистващото действие на “Извори на чистотата”, може да се възползваме от образно сравнение. Представете си, че нашият организъм е голям град, в който всяка клетка е отделна къща. Подобно на това, как отделните градски къщи се обединяват в квартали и градски райони, така и клетките в нашия организъм се обединяват отначало в тъкани, а след това и в органи. И също, както градските къщи са съединени от мрежа малки улички, които се вливат в главните улици и автомагистрали, така и клетките в организма са обкръжени от междуклетъчна течност, която след това се влива в кръвоносните, лимфните, жлъчните и другите съдове.
Как в условията на съвременния промишлен град може да се поддържа чистотата на всяка къща? Първо, необходимо е регулярно да се почиства мърсотията, праха и снега от улиците и дворовете в града. Това в пълна степен се отнася и за нашия организъм, само че почистването на улиците в този случаи носи наименованието ”пречистване на междуклетъчната среда”. И именно за това е предназначена първата формула на “Извори на чистотата”.

звори на чистотата" - Формула 1
Пречистване на междуклетъчната среда
Състав: екстракти от сосюрея, екстракт от сена, екстракт от ехинация, стръкове от очеболец, корени от копеечник, стръкове от детелина, стръкове от хвощ, стръкове от мечо грозде, листа от червена бородинка, корени от сладник, корени от репей, цветове от безсмъртниче, стръкове от урока, корени от динка, цветове от липа, цветове от вратига, стръкове от жълт кантарион, стръкове от пача трева.
Първата формула на “Извори на чистотата” представлява специално съставен комплекс от билки, които пречистват пространството между клетките. В човешкия организъм всяка клетка е обкръжена от междуклетъчна течност. Тази течност постоянно се обновява, като в същото време отработената междуклетъчна течност с разтворените в нея шлаки се отстранява посредством мрежа от специални протоци. В зависимост от местонахождението на клетките това могат да бъдат: лимфните, жлъчните, пикочните и други канали. В организма има седем главни “комунални” системи и “Извори на чистотата” задействат всички тези системи за най-ефективно пречистване на междуклетъчните пространства.
1. Пречистване посредством червата
Дебелото черво играе много важна роли в пречистването на нашия организъм, защото, първо, в дебелото черво постъпват немалко токсични вещества с водата и храната и второ, в него се образуват голямо количество вредни продукти от обмяната, които трябва навреме да се извеждат извън организма. Компоненти от първата формула на “Извори на чистотата” като екстрактът от сена, корен от репей и жълт кантарион повишават двигателната активност на дебелото черво, а също способстват за нормализиране на чревната микрофлора, което води до ускорено извеждане на токсините и намаляване на образуването на чревни шлаки.
2. Пречистване посредством пикочните канали
Бъбреците и пикочните канали са една от главните системи за пречистване от вредни продукти, образуващи се в организма на човека в процеса на неговата жизнена дейност.  Полският хвощ, а също листата от боровинка, касис и мечо грозде стимулират пречистващите функции на пикочната отделителна система.
3. Пречистване посредством черния дроб и жлъчните канали
Както е известно, черният дроб е главният орган, където става обезвреждането на чуждите за организма вещества, постъпващи отвън или образуващи се в самия човешки организъм. Но пречистващата активност на черния дроб би била невъзможна без жлъчната отделителна система, посредством която всички вредни вещества, преминали обработка в черния дроб, се изхвърлят от организма. Поради това в състава на първата формула на “Извори на чистотата” се съдържа цял комплекс от жлъчегонни билки: екстракт сосюрея, цвят от бял равнец, а също така златиста урока, жълт кантарион. Екстрактът от сосюрея има още и антипаразитно действие.
4. Пречистване на кръвоносната и лимфната системи
Кръвта и лимфата буквално измиват всяка клетка на нашия организъм. Поради това успоредно с другите си функции, те играят важна роля в пречистването на междуклетъчната среда, отнасяйки със себе си разтворените в тях вредни вещества и продукти на обмяната. Първата формула на “Извори на чистотата” регулира пречистващите функции  на кръвоносната и лимфната системи благодарение на такива билки като листата от касис, червен корен  и лечебна динка, детелина и очиболец.
5. Очистване чрез дихателната система
Както е известно, чрез бронхите и белите дробове ние не само дишаме, но и отделяме голямо количество вредни за организма вещества, а също и бактерии и вируси. Пречистващата функция на дихателните органи нараства особено в условията на големите градове с високо ниво на замърсяване на атмосферата. Поради това е много важно да се поддържа пречистващата активност на бронхите с помощта на такива компоненти на първата формула на ”Извори на чистотата” като корените от сладник и жълт кантарион.
6. Пречистване посредством кожата
Навярно не всички знаят, че заедно с потта посредством кожата се отделят много шлаки. Именно за да се пречисти организма на болния от простуда, народната медицина препоръчва добре “да се препотиш”. За тази цел в състава на първата формула “Извори на чистотата” са включени билки с потогонно действие: липов цвят и жълт кантарион.
7. Пречистване посредством имунната система
Както е установено в последно време, имунната система ни защитава не само от инфекциозните фактори, но и от много опасни химически вещества. В този смисъл много билки, стимулиращи активността на имунната система, допълнително оказват и пречистващо действие. В състава на първата формула “Извори на чистотата” това са: това са ехинацея, червен корен, очиболец и жълт кантарион.   
      Ако сте запознати със съвременните методи за пречистване на организма, то навярно знаете, че техният пречистващ потенциал се ограничава до един от посочените способи. Но при цялата си ефективност пречистването посредством черния дроб, бъбреците, дебелото черво, лимфната или други вътрешноклетъчни системи днес се счита вече за недостатъчно за поддържане на вътрешната чистота на организма.
И даже ако редовно почистваме улиците  и чистим отвън нашите къщи, ние не бихме могли напълно да предпазим своите къщи от сажди и прах. Точно така е и в организма – пространството около клетките може да е чисто, но самите клетки остават претоварени с шлаки.
Поради това, пречиствайки междуклетъчната среда, трябва да се погрижим и за почистването на вътрешността на клетките. Първо, необходимо е да обезвредим всички вредни вещества, попаднали вътре в клетките и второ, нужно е да изнесем целият този “боклук” извън клетките. С тази работа се занимава втората формула “Извори на чистотата”.

 звори на чистотата" - Формула 2
Вътреклетъчно пречистване
Състав: индолов концентрат от кръстоцветни зеленчуци, екстракт от хълмово вълмо, екстракт от курилски чай, плодове от магарешки бодил на прах, корени от глухарче, иглици от сибирска бяла ела, листа от магданоз, листа от зелен чай.
Втората формула “Извори на чистотата” помага да се пречистят “вътрешните помещения” на нашите “къщи” – клетките. Специално подбраните растителни компоненти на този продукт стимулират работата на особени вътреклетъчни ферменти, които обезвреждат вредните вещества, попадащи вътре в клетките.
При това втората формула “Извори на чистотата” отчита “специализацията” на различните ферменти, стоящи на стража за чистотата на нашите клетки. Едни ингредиенти, такива като индолния концентрат на кръстоцветните плодове, екстракта от хълмово вълмо, плод от магарешки бодил на прах и екстракта от курилски чаи, способстват за бързото обезвреждане на опасните токсини. Другите растителни компоненти, като например корен от глухарче, листа от магданоз, иглички от сибирска бяла ела и листата от зелен чай, стимулират извеждането на тези шлаки извън клетките.
Учените разделят ферментите на вътреклетъчното пречистване на две основни групи. Първата група ферменти осъществява непосредствено обезвреждане на токсичните вещества, изменяйки техния химичен строеж. Втората група ферменти превръща тези химически изменени токсини в разтворима форма, след което те могат да се изведат извън клетките.
     И така, с помощта на първите две формули “Извори на чистотата” ние почистихме нашите клетки, както външно, така и вътрешно. Но и това все още не е достатъчно, за да върнем чистотата на нашия организъм.
     Спомнете си, какво още може да застрашава нашия дом освен мръсотията на улицата и праха в самата къща? Разбира се, това е лошото време. Дъждът и вятърът, жегата и студът, снегът и градът – всичко това може сериозно да повреди и прозореца, и покрива, и стените на къщата. Точно така и нашите клетки сериозно могат да страдат от “лошото време”.
     Работата е там, че всяка секунда в организма на човек протичат хиляди процеси с участието на кислорода, който ние дишаме. В резултат на процесите на клетъчно дишане в клетките се образува свободен кислород и негови съединения. Този свободен кислород може да предизвика “корозия” на клетъчните структури, да разруши клетъчната обвивка и да изведе извън строя системата за жизнено обезпечение на клетките.
     Съвременната медицина счита свободните форми на кислорода или наричаните още свободни радикали за една от главните причини за повечето заболявания на човека, доколкото те увреждат клетките и изтощават ресурсите на организма. Неблагоприятните екологични условия, пушенето, голямата употреба на алкохол рязко увеличават количеството на свободни радикали в човешкия организъм.

Третата формула “Извори на чистотата” е призвана именно  да защити нашите клетки от вътрешна “корозия”, т.е. от разрушителното действие на свободния кислород. Но ако за защита на дома си от лошото време на нас са ни нужни водоустойчиви бои и антикорозинни лакове, то за защита на клетките ние използваме особени вещества с природен произход - антиоксиданти.

звори на чистотата" – Формула 3
Антиоксидантна защита на клетките
Състав: екстракт от семки на грозде, екстракт от листа на малина, екстракт от листа на черна боровинка, екстракт от листа на праскова, цветове на невен, стръкове от мащерка, плодове от шипка, биофлавоноиди на цитруси, витамин А, витамин С, витамин Е, цинк, селен, мед, манган.
     Третата формула “Извори на чистотата”  е сложен комплекс от антиоксиданти с растителен, животински и минерален произход. Тези уникални природни вещества защитават клетките от свободния кислород и другите опасни химически вещества. Неслучайно антиоксидантите се разглеждат в съвременната медицина и козметология като главно средство против стареене.
      Как действа антиоксидантите? Подобно на това, както съществуват различни средства за защита на дома, така и антиоксидантите имат различна специализация. Третата формула “Извори на чистотата” използва всички защитни свойства на антиоксидантите и обезпечава тройна защита на клетките.
     Първо, това е външна защита на клетките. Такива антиоксиданти като витамин С, растителните биофлавоноиди, активните вещества в листата на къпината, малината и прасковата, мащерка и плодовете на шипката, а също и уникалният екстракт от гроздови семки, създават “непробиваема” бариера около всяка клетка. Когато около клетката се появяват опасни молекули, тези антиоксиданти моментално се свързват с тях и ги неутрализират.
Второ, това е вътрешната защита на клетките. Антиоксидантините микроелементи като цинк, селен, мед и магнезий, проникват вътре в клетките и стимулират работата на защитните вътрешноклетъчни ферменти.
     Тези ферменти подобно на “капани” неутрализират свободния кислород, образуващ се вътре в клетките.
Трето, това е укрепване на клетъчните стени. Витамините А и Е, а също и уникалните растителни антиоксиданти от листа на лавандула, проникват вътре в клетъчната обвивка и блокират там разрушителните процеси на окисляване, които могат да доведат до опасни “пробойни” в клетъчните стени. 
Антиоксидантите са витамини, микроелементи и витаминоподобни вещества, които защитават клетките на организма от разрушителното действие на свободните радикали. Те се наричат антиоксиданти или антиокислители, доколкото в основата на увреждащото действие на свободните радикали върху клетките лежат процесите на окисляване (на “корозия”).
      Благодарение на толкова многостранното въздействие върху клетките “Извори на чистотата” обезпечава пълно пречистване и защита на всяка клетка в нашия организъм. Ако още веднъж си спомним сравнението на организма с голям град, то “Извори на чистотата” не само поддържат чистотата на нашите “улици и дворове”, както това правят болшинството съвременни пречистващи средства, но и почистват всички “вътрешни помещения” на нашите “къщи”, а и ги защитават от ударните на “лошото време”. Но принципните разлики на “Извори на чистотата” не се ограничават с това.

Основни особености на “Извори на чистотата” :
1. Пречистване на организма на клетъчно ниво
 Повечето от съвременните методи и средства за пречистване на организма действат на ниво отделителни органи и системи. Преди всичко това са червата, черния дроб, бъбреците или лимфната система. «Извори на чистотата» въздействат върху всяка клетка в организма.
2. Тройна система за пречистване и защита на клетките.
Повечето други пречистващи препарати позволяват да пречистим само междуклетъчното пространство, тъй като жлъчката, урината, лимфата и другите биологични течности измиват клетките само отвън. “Извори на чистотата” осигуряват не само пълното пречистване на междуклетъчната течност, но и активното вътреклетъчно пречистване с помощта на особените обезвреждащи ферменти, а и защитават допълнително клетките от въздействието на опасните химични вещества.
3. Ярко изразен лечебно-профилактичен ефект
    За разлика от повечето други пречистващи продукти, “Извори на чистотата” не е просто комплексно пречистване на клетките. Благодарение на изключително богатото съдържание на жизнено важни биологично активни вещества, а в техния състав са повече от 40, “Извори на чистотата” оказват целенасочено лечебно-профилактично и общоукрепващо действие върху всички основни органи и системи на човека. 
4. Меко и физиологично действие.
“Извори на чистотата” позволяват да се пречисти организма без революционни сътресения. В този случай пречистването не се съпровожда с разстройство или обилно отделяне на урина, не изисква гладуване или специални диети, не предизвиква нарушения в чревната микрофлора или отмиване от организма заедно с шлаките и на полезни витамини и микроелементи. С една дума, “Извори на чистотата” могат да се приемат, без те да нарушават ритъма ви на живот и неограничено дълго.
5. Удобна и позната форма.
     Както е известно, много методи на пречистване  изискват употребата на непривични и често неприятни вещества, като например кълнове, минерални прахчета, активиран въглен, растително масло и др. В други случаи това са медицински процедури (клизми, промиване на дебелото черво, сондиране на черния дроб). “Извори на чистотата” съчетават ефективността с удобната и позната форма във вид на капсули.
Препоръки при употребата:
 

      "Извори на чистотата” се препоръчват като средство, стимулиращо активността на естествените системи за пречистване и спомагащо за поддържането на чистотата на вътрешната среда на организма. Благодарение на високата ефективност и удобната форма този продукт може да се препоръча за постоянна употреба на всички лица, живеещи в големи и промишлени градове. Но “Извори на чистотата” са особено необходими в следните случаи:
1)       постоянно живеене в неблагоприятни екологични условия;
2)       работа във вредни производственни условия;
3)      хронични заболявания, които  се развиват вследствие интоксикация на организма или сами водят до образуването на шлаки:
-          болести на черния дроб и жлъчната отделителна система;
-          болести на дебелото черво;
-          болести на бъбреците;
-          болести на дихателните органи;
-          болести на сърдечно-съдовата система;
-          алергични заболявания;
-          заболявания на кожата;
-          затлъстяване.
     При правилно и редовно използване на комплексното пречистване на клетките с помощта на “Извори на чистотата” може да се получат следните оздравителни ефекти:
1)       подобряване състоянието на кожата и косата;
2)       нормализиране на храносмилането и изчезване на неприятния мирис в устата;
3)       нормализиране на обменните процеси и снижаване на телесното тегло;
4)       нормализиране на съня и подобряване на паметта;
5)       нормализиране на отделянето на урина и изчезване на отоците;
6)       подобряване състоянието на ставите;
7)       укрепване на имунитета;
8)       намаляване изразителността на алергичните реакции;
9)       подобряване състоянието на кръвта и сърдечно-съдовата система;
10)     повишаване на общия тонус и работоспособността.
Ограничения и противопоказания:
 
Индивидуална непоносимост към компонентите в състава.
Начин на употреба :
     «Извори на чистотата» се препоръчва да се приемат по следния начин: 2 капсули от първата формула + 1 капсула от третата формула сутрин и 2 капсули от втората формула + 1 капсула от третата формула вечер.
Такъв начин на употреба отчита характера на биологичните ритми на основните пречистващи системи в организма. Както е известно, повечето органи на извънклетъчното пречистване, а именно, дебелото черво, черния дроб, бъбреците, бронхиалната система, проявяват своята максимална активност през първата половина от деня. Обратно, процесите на вътреклетъчното пречистване протичат най-активно нощем, когато организмът почива и възстановява своите резерви, включвайки такъв важен ресурс като чистотата на вътрешната среда. Поради това първата формула “Извори на чистотата” действа най-ефективно сутрин, а втората - вечер. Що се отнася до третата формула “Извори на чистотата”, то доколкото свободните радикали се образуват постоянно в организма и винаги е нужна антиоксидантна защита, този комплекс се приема и сутрин, и вечер.
За получаване на реални резултати “Извори на чистотата” е необходимо да се приемат 3-4 пъти в годината по един месец. При това първият курс за пречистване на силно замърсената вътрешна среда на организма трябва да е 2-3 месеца.
Опаковка: Комплекс от 3 формули по 60 капсули.

                                                
                                                  


ИЗВОРИ НА ЧИСТОТА – 3

Свободните радикали – това са «повредени» кислородни молекули, на които не им достига един електрон и за това те се стремат всичко да окислят, т.е. да вземат недостигащия им електрон от една молекула от клетките на организма. Самите те се стабилизират, но правят нестабилна друга молекула, «откъсвайки» от нея електрон. Протича моментална верижна реакция, увреждат се здрави тъкани и клетки от нашия организъм и се образуват милиарди нови разрушители на здравето. Техни съюзници са нарушената обмяна на веществата, токсичните и вредните вещества. Особено много се активизира разрушителната дейност на свободните радикали под въздействието на ултравиолетовото слънчево излъчване. Десет минути престой на слънце за хубав тен, ражда в нашия организъм такова голямо множество от невидими вредители, както и разходка в тунел с интензивно автомобилно движение.
Ако не контролираме поведението на свободните радикали, то в крайна сметка те са способни значително да навредят на човешкото здраве, като способстват за активното развитие на много заболявания, предизвиквайки загуба на еластичността на тъканите, което на практика води до преждевременно стареене.
В ограничено количество свободните радикали сами по себе си не представляват голямо зло. Те са способни да разрушават бактерии и вируси. В нашия организъм свободните радикали присъстват като есествен резултат от образуването на необходимата ни енергия.
Естествено, в организма съществува система за защита от вредното действие на свободните радикали – антиоксидантната система. Но, за съжаление, в съвременните условия потокът от свободни радикали нараства с всеки изминал ден и за това на антиоксидантната ни система става все по-трудно да обезпечава безопасността на нашите клетки. Без нашата помощ тя няма да се справи.
Но нещата не са толкова тъжни – отличната новина е, че помагайки на своя организъм чрез допълнителни «доставки» от антиоксиданти, ние помагаме на защитната система да обезвреди свободните радикали преди момента, когато те успяват да свършат своята «черна работа». Основни антиоксиданти са витамините С, Е, бета-каротин и селен, важна роля играят също така цинка и медта.
Обезвреждайки свободните радикали преди те да успеят да поразят здравите тъкани на нашия организъм, антиоксидантите ни помагат да предотвратим процесите на преждевременното стареене и клетъчното разрушаване, предотвратяват развитието на много заболявания и на първо място на сърдечно-съдовите. Установено е също така, че при хора с повишено ниво на захарта в кръвта, окислителните процеси в организма протичат с по-голяма интензивност и свободните радикали се образуват в значително по-големи количества. За това използването на антиоксиданти от хора със захарен диабет е особено важно.
  *                         *                         *

Природен инулинов концентрат (ПИК)

“Природният инулинов концентрат” е уникален концентрат от биологично-активни компоненти от растението топинамбур (земна круша, йерусалимски артишок), което има доста удивителни свойства:

1. грудките на земната круша не натрупват на практика нитрати, тежки метали и радиоактивни съединения, което ни дава правото да го смятаме за екологично чист продукт, качеството на който не зависи от състоянието на околната среда;
2. съдържа голямо количество желязо, силиций, цинк, магнезий, калий и манган , витамини С, РР, В1, В2;
3. съдържа белтъчини, които регулират развитието и активността на клетките на имунната система.

Но най-голяма известност топинамбурът получава, когато в неговите грудки откриват инулин. Инулинът е единственото вещество, което се състои 95% от фруктоза. И това обяснява повечето му положителни ефекти.
Фруктозата е способна да участва в същите обменни процеси както и глюкозата, като я заменя пълноценно в такива ситуации, когато глюкозата не се усвоява от клетките, както при захарния диабет. Разпадането на фруктозата не изисква присъствието на инсулин, което позволява да се избегне “енергийния глад” на клетките и да се нормализира обмяната на веществата при хора, страдащи от такова заболяване. Редовната употреба на инулина помага за:

1.намаляването на нивото на кръвната захар и повишаване на физиологическата ефективност на инсулина;
2. намаляването на нивото на холестерина в кръвта, като се намали развитието на сърдечно-съдови заболявания;
3. нормализирането на въглехидратната и мастна обмяна при болни със затлъстяване и помага за намаляването на излишната телесна маса;
4. възстановяването на нормалната чревна микрофлора и подтискането на вредните чревни микроорганизми.
  *                         *                         *
“Лимфосан”
 

Какво е лимфната система? Всяка клетка в организма е обградена с особена междуклетъчна течност, чрез която хранителните вещества и кислородът от кръвта постъпват в клетките, тук попадат и всички вредни вещества от жизнената дейност на клетките, а също така и токсичните вещества, бактерии и вируси, проникващи в организма от външната среда. Всички тези болестотворни агенти могат да предизвикат увреждане на клетката и даже смърт. Затова е необходим постоянен отток на междуклетъчната течност, дренаж на всички органи и тъкани, обезпечаващ отстраняването на вредните вещества и освобождаващ пространство за притока на хранителни вещества от кръвта.
Като цяло лимфната система напомня на басейна на река, раждането на която започва от малки ручейчета. Лимфата, подобно на водата в ручейте обтича всяка клетка, след което по лимфните съдове ( реката) попада в лимфните възли. В лимфните възли, които едновременно са и органи на имунната система, се унищожават бактериите и вирусите и частично се обезвреждат вредните за организма вещества. След това лимфните съдове се сливат, формират главния лимфоток, от където лимфата попада в кръвоносното русло. В кръвта и черния дроб завършва процеса на обезвреждане, започнал в лимфните възли. Така, от състоянието на лимфната система в голяма степен като цяло зависи здравето на всяка клетка и на организма. Благодарение на щателно подбраната комбинация от природни сорбенти и билки, всеки продукт от серията «Лимфосан»  възстановява и стимулира очистването, обезвреждането и защитните функции на лимфната система, при това, което е много важно , с отчитане на конкретните особености на дадено болестно състояние. 
Антипаразитен фитосорбент “Лимфосан –Э”

«Лимфосан-Э» – това е последната и най-необичайната модификация от тази серия фитосорбенти. Ако всички други «Лимфосани» в голяма степен са предназначени за очистване на организма от химически замърсители, то «Лимфосан-Э» е разработен преди всичко за поддържане на биологичното равновесие на червата.
На научен език, «Лимфосан-Э» е специално разработен за възстановяване на биоценозата, или биоекологията на стомашно-чревния тракт. Известно е, че най-честите причини за нарушената биоекология на храносмилателната система са дисбактериозата на червата и инфекциите, причинени от паразити. Благодарение на своя сложен състав «Лимфосан-Э» едновременно въздейства и върху двете причини, като негово главно действие е антипаразитното.
Можем да отбележим три механизма на антипаразитното действие на този фитосорбент. Първо, патентованият растителен комплекс Фитопар™, който е в основата на «Лимфосана-Э» оказва пряко увреждащо действие върху много чревни паразити и някои паразити на жлъчеотделящата система. Биологично активните вещества от ветриче (Tanacetum vulgare), саусуреа (Saussurea) , червен кантарион и мащерка предизвикват паралич върху мускулатурата на паразитите. В резултат на това те губят способността си да се задържат в червата или жлъчните пътища и леко се изхвърлат с жлъчния поток или със съдържимото на червата
Второ, комплексът от хранителни влакна в състава на «Лимфосана-Э», в съчетание с корените от ревен, царевичните близалца, бял равнец, жълт кантарион и лайка обезпечават постоянния слабителен и жлъчегонен ефект, което способства за извеждането от организма на възрастните обездвижени паразити и не дава възможност на личинките им да се прикрепват към стените на червата.
Трето, както и всички  други фитосорбенти от тази серия, «Лимфосан-Э» способства за значителното укрепване на имунната система на червата и на организма като цяло. А както е  известно, именно имунната система има ключова роля в обезвреждането на яйцата и личинките на паразитите в най-началния стадий на развитие на инфекцията, причинена от паразити, когато те проникват от червата в кръвта и в дихателните пътища.
Допълнителни свойства на «Лимфосан-Э», които трябва да отбележим, са изразения хепатопротекторен и жлъчегонен ефект. Благодарение на това «Лимфосан-Э» може с успех да се използва при хронични заболявания на черния дроб и жлъчните пътища, в това число и при заболявания предизвикани от паразитни инфекции. Освен това, отчитайки използването му при лечение и профилактика на инфекции, предизвикани от паразити, огромно значение придобиват и антиалергичните свойства на «Лимфосана-Э», тъй като болести от подобен тип са съпроводени с изразени алергични реакции от страна на дихателната система и кожата.
Показания:


  • профилактика и като спомагателно лечение на чревни паразитни инфекции;


  • профилактика и като спомагателно лечение на паразитни инфекции на жлъчните пътища;


  • профилактика и корекция при заболявания на черния дроб и жлъчката, в това число и предизвикани от паразитни инфекции;


  • профилактика и корекция при алергични реакции, в това число и предизвикани от паразитни инфекции.
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
 Състав: пектинов комплекс Полипектинат™, природен инулинов комплекс Топинулин™, пшенични трици, овесено брашно, комплекс от зърнени зародиши на амарант и пшеница - Тритиам™, растителен комплекс Фитопар™ (цветове от ветриче (Tanacetum vulgare), червен кантарион, мащерка, саусуреа (Saussurea )), корен от ревен, бял равнец, жълт кантарион, царевични близалца, лайка.
Нето тегло на опаковка - 75 г.
*                         *                         *


ЛИМФОСАН-А (ОБОГАТЕН)

«Лимфосан-А» е ефективен антиалергичен фитосорбент при различни нарушения на алергична основа. Един от главните механизми на неговото действие е мощния сорбционен ефект по отношение на различни алергени. За сметка на включените в състава на «Лимфосан-А» нискомолекулярни пектини, които притежават избирателно и по-точно сорбционно действие по отношение на много алергени, този механизъм се проявява с още по-голяма ефективност.

Внимателно изработената рецептура на растителния комплекс, и новата патентована фитокомпозиция носи името “Алергосорб”™. Механизмът на действие на този  натурален антиалергичен комплекс се получава от няколко взаимнодопълващи се ефекта на лекарствените растения, влизащи в състава му.

Очистващо действие.
Много лекарствени растения в състава на «Лимфосан-А» съществено допълват сорбционният ефект на хранителните влакна. Ако фитосорбентите осъществяват само пасивна сорбция на алергените в червата, то растителните компоненти стимулират активното извеждане на алергените чрез естествените отделителни пътища. Листата от червена боровинка и царевичните близълца стимулират извеждането на алергените чрез уриноотделителната система. Дълголистната урока, корените на глухарчето и царевичните близалца способстват за облекчаването на алергенното натоварване чрез активизацията на очистващата и  отделителната функция на черния дроб. Очиболецът, коренът от сладник и листата от коприва стимулират очистващите функции на червата.

Съдоукрепващо действие.
Много алергенни прояви са свързани с повишената проницаемост на кръвоносните съдове. Плодовете на шипката, мащерката, листата от коприва, малина и червена боровинка укрепват стените на кръвоносните съдове и мембраните на клетките и по този начин способстват за намаляването на такива симптоми като отоци, обрив, сълзене на очите и др.

Антиалергично и противовъзпалително действие.
Коренът от сладник съдържа в състава си уникални природни аналози на глюкокортикоидните хормони, които в човешкия организъм са главните противници на алергичните реакции. Листата от малина са източници на природни салицилати, които имат силно противовъзпалително и противооточно действие.
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: природен растителен комплекс Алергосорб™ (курилски чай, корен сладник, детелина, плод шипка, урока дълголистна, листа куприва, царевични близалца, мащерка, листа малина, корен глухарче, листа червена боровинка, брашно от пшеничени зародиши), пектинов комплекс Полипектинат™ (хранителни ябълкови влакна), природен инулинов комплекс Топинулин™ (прах от грудките на топинамбур), пшеничени трици, овесено брашно.
  *                         *                         *
 Лимфосан С (обогатен)
«Лимфосан С» - натурално и ефективно средство с успокояващо действие. Спецификата  на тази модификация се дължи на допълнително включени в състава растителни компоненти. Най-изразените ефекти, характерни за  «Лимфосана С» са:


  • изчезва тревожността и раздразнителността;


  • подобряване на съня;


  • повишаване на настроението;


  • понижаване на уморяемостта, повишава се устойчивостта на физическо, психическо и емоционално натоварване;


  • нормализира се тонуса и функциите на сърдечно-съдовата система, умерено се понижава артериалното налягане.
Показания: «Лимфосан седативен» се препоръчва като общоукрепващо и меко успокояващо средство при следните състояния: 


  • повишена нервна възбудимост и раздразнителност;


  • неврози и невротични състояния;


  • психо-емоционален стрес;


  • нарушения на съня, безсъние;


  • вегетосъдова (невроциркулаторна) дистония.
Противопоказания и ограничения:Индивидуална непоносимост към компонентите на продукта, бременни и кърмещи жени.
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: растителен комплекс Нормосон™ (плод глог, корен валериана, маточина, плод шипка, бял риган, листа мента, мащерка, брашно от пшеничени зародиши), пшенични трици, овесено брашно, пектин ябълков (Полипектинат™), прах от грудките на топинамбур (Топинулин™).
Нето тегло на опаковка - 75 г.
 *                         *                         *
Лимфосан базов (обогатен)

«Лимфосан» (обогатен) представлява част от абсолютно ново поколение очистващи препарати, които съчетават сорбционни свойства и биохимично очистване на вътрешната среда на организма.
Очистващо-сорбционният комплекс на новия «Лимфосан» се състои от високомолекулярна целулоза от пшеничени и овесени трици, пектинов комплекс Полипектинат™ и инулинов комплекс Топинулин™. Съчетаването на различните хранителни влакна позволява да се използват три главни механизма на ентеросорбция.
Механична сорбция. Механизмът на този вид сорбция се състои в това, че грубата (неразтворима) хранителна целулоза, имаща много разклонена структура, създава ефект на «молекулярно сито», в което се «задържат» много компоненти от съдържимото на червата. Благодарение на това се ограничава излишното усвояване на мазнини и въглехидрати.
Биохимична сорбция. За разлика от неразтворимата целулоза, пектинът има неголямо молекулярно тегло и може да се разтваря в червата. Разтваряйки се до отделни молекули, пектинът взаимодейства с вредните вещества вече не на ниво – «просто механично сито», а  от типа на истинските биохимични реакции. При това, за разлика от механичната сорбция, протича не просто свързване на вредните вещества, но и тяхната неутрализация.
Биологична сорбция. Това е един от най-«тънките» и най-важни механизми на ентеросорбция. Биологичната сорбция се осъществява опосредствано, с помощта на такава уникална разновидност на хранителните влакна, каквато е инулинът. Инулинът стимулира растежа на нормалната чревна микрофлора. На свой ред, полезните чревни бактерии са най-добрите «чистачи» на нашия организъм, тъй като в процеса на своята жизнена дейност те обезвреждат огромно количество вредни продукти на разпада, натрупващи се в дебелото черво.
Двоен антиоксидантен комплекс
Важно достойнство на новия «Лимфосан», състоящо се не само в обезпечаването на организма на много необходими антиоксиданти. Този уникален фитосорбент действа на клетъчно ниво, обезпечавайки антиоксидантна защита с отчитане на особеностите в строежа на всяка клетка.
Принцип на антиоксидантния синергизъм. Антиоксидантите проявяват своето защитно действие само в случай, че в организма присъстват едновременно няколко вида антиоксиданта, и при това  в строго определено съотношение. Антиоксидантният комплекс на новия «Лимфосан» е съставен с отчитане на тази закономерност. Благодарение на включения в неговия състав уникален комплекс от зърнени зародиши на амарант и пшеница - Тритиам™, значително се повишава антиоксидантната му активност. Зърнените зародиши се  отличават не просто с високо съдържание на антиоксиданти, но и с оптимален баланс между всички необходими антиоксидантни вещества, включително такива редки, каквито са токотриенолите, скваленът и коензим Q10.
Принцип на антиоксидантната диференциация. Защитните обвивки на нашите клетки основно се състоят от мазнини, а вътреклетъчната и междуклетъчната среда – от вода. За това, за надеждната защита на клетките са ни необходими едновременно и водоразтворими и мастноразтворими антиоксиданти. Новият «Лимфосан» отчита този важен принцип и съдържа всички необходими за защитата на клетъчните мембрани мастноразтворими антиоксиданти, и водоразтворими антиоксиданти за защитата на вътреклетъчната и междуклетъчната среда.
Ендоекологична фитокорекция
Съвременните сложни системи на очистване на организма при млекопитаещите и човека са се формирали в момента на излизането на животните на сушата. Много от наземните растения, които са започнали да използват за храна, освен хранителните компоненти  са съдържали и чуждородни, а понякога и токсични вещества. За да се приспособят към такава храна е станала необходима сложна система за обезвреждането на химичните вещества.
Днес растителната храна ни носи само полза, но както и в древните времена, много растителни компоненти предизвикват активация на системата за детоксикация. И тъй като системата за обезвреждане на чуждородните вещества е обща за десетки хиляди различни токсини, то тяхната активация с помощта на безвредни растителни вещества води до активацията на процесите на обезвреждане и на други, вече истински опасни вещества.
Този революционен принцип на очистване на организма е получил името ендоекологична фитокорекция. Днес от много хранителни и лекарствени растения учените са отделили вещества, повишаващи активността на най-важните очистващи ферменти на организма. Специално съставения комплекс от лекарствени растения в новия «Лимфосан» съдържа такива биологично активни вещества и ефективно повишава активността на  обезвреждащите ферменти. 
Благодарение на уникалното комплексно очистващо действие «Лимфосан базов (обогатен)» оказва още и цял ред специфични лечебно-профилактични ефекти върху отделните органи и системи:


  1. Имуностимулиращо действие. Този ефект е обусловен от имуномодулиращите свойства на някои лекарствени растения, влизащи в състава на «Лимфосан» и  природния инулинов комплекс от топинамбур.


  2. Антиатеросклеротично действие. Хранителната целулоза се свързва с холестерина и жлъчните киселини в червата и така се намалява нивото на холестерина. Пряко антиатеросклеротично действие имат зародишите на пшеницата, детелината и коренът червена детелина и лечебна пищялка.


  3. Противовъзпалително действие. Изразено противовъзпалително действие имат такива растителни компоненти на «Лимфосан», като жълтия кантарион, коренище Bergenia cordifolia, червен корен, плод шипка, червена детелина.


  4. Захаропонижаващо действие – понижаване нивото на глюкозата: а) хранителните влакна понижават всмукването на глюкозата в червата; б) природният инулинов комплекс нормализира обмяната на глюкозата; в) листата от черна боровинка имат инсулиноподобно действие.


  5. Антибактериално действие. Растителните компоненти на «Лимфосан» съдържат много природни антибиотици – фитонциди.


  6. Антиалергично действие: а) комплексът от хранителни влакна способства за свързването в червата на много от хранителните алергени; б) природният инулинов комплекс способства за отстраняването на дисбактериозата на червата, която е една от най-важните причини за алергизацията на организма; в) растителните компонент на «Лимфосан» имат пряко антиалергично действие.


  7. Нормализация на храносмилането. Помага за справянето с такива такива храносмилателни проблеми каквито са хроничния запек, дисбактериозата на червата, нарушения на жлъчеотделянето и заболявания на черния дроб. 
Показания - препоръчва се като общоукрепващо средство при следните заболявания:


  • понижен имунитет;


  • атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания;


  • инсулинонезависим захарен диабет;


  • алергични заболявания;


  • нарушения на храносмилането: хроничен запек, дисбактериоза на червата, нарушение на жлъчеотделянето.
Препоръчва се:
За възрастни като източник на хранителни влакна и флавоноиди.
Противопоказания:
Индивидуална непоносимост към компонентите, беременни и кърмещи жени, безсъние.
Да не се съвместява с приемът на лекарствени препарати (поне 4 часов интервал да се осигури) .
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: пшенични трици, овесено брашно, пектин ябълков (Полипектинат™), прах от грудките на топинамбур (Топинулин™), комплекс от зърнени зародиши Тритиам™, очиболец, корен и коренище от червен корен, жълт кантарион, коренище Bergenia cordifolia, листа черна боровинка, листа червена боровинка, мащерка, корен розова родиола, листа коприва, овес, плод шипка, брезова гъба «чага», корен аир, червена детелина, корен лечебна пищялка, корен лечебна ружа.
Нето тегло на опаковка - 75 г.
*                         *                         *
Лимфосан-Г (обогатен). Хепатопротекторен фитосорбент

Черният дроб на човека изпълнява повече от  500 различни функции. В него се извършва процеса на образуване на жлъчния сок, който ни помага да преработваме храната. Всички хранителни вещества, всмукващи се в кръвта от червата, минават през черния дроб и се преработват в него. Черният дроб е най-голямото въглехидратно «депо» в организма. В него се образува белтъка на плазмата на кръвта, мазнините и холестерина. Черният дроб участва в регулацията на нивото на захарта в кръвта, извежда от организма токсичните вещества и продуктите на метаболизма.
Черният дроб е подложен на колосално натоварване. Работейки без прекъсване, изпълнявайки множество от функции, черният дроб изразходва своите резерви. Мазната храна и алкохолът, замърсената околна среда, тежките вирусни и паразитни заболявания – всичко това още повече изтощава ресурсите на този орган, който се нуждае от ежедневна защита.
Черният дроб има и големи вътрешни резерви, той притежава удивителната способност да регенерира след увреждания, просто трябва да му помогнем за това.
Фитосорбентът «Лимфосан-Г» (обогатен) е създаден специално за защита на клетките на черния дроб и профилактика на неговите заболявания. При това фитосорбентът действа едновременно в четири направления.
1. Образуване на лимфата.
Активният растителен компонент на «Лимфосан-Г» (обогатен) защитава нашият организъм от действието на свободните радикали, обезпечава ускореното образуване на лимфа и добър лимфоток, което способства за оздравяването на организма като цяло. Повишава активността на лимфните възли, като именно в тях става обезвреждането на част от токсичните вещества и на патогенните микроорганизми.
2. Извеждане на токсините.
Хранителните влакна в състава на «Лимфосан-Г» (обогатен) почистват стените на червата, «събират» и извеждат от тях различните токсични вещества, попаднали с храната и образувани в процеса на обмяната на веществата. По такъв начин се прекъсва повторното всмукване на токсични вещества от червата в кръвта, намалява се натоварването върху лимфната система и чернодробните клетки. Дезинтоксикационното действие на хранителните влакна значително усилва действието на биологично активните вещества, влизащи в състава на «Лимфосан-Г» (обогатен) -    очиболец, бял трън, жълт кантарион.
3. Защита от инфекции и отравяния.
Биологично активните вещества от бял трън и дълголистна урока защитават клетките на черния  дроб от увреждания, повишават неговите защитни свойства по отношение на инфекциите и отравянията от различен характер.
4. Жлъчогонно действие.
Жлъчогонните билки: бял трън, жълт кантарион и дълголистната урока препятстват застоя на жлъчен сок, увеличават съдържанието на жлъчни киселини в сока, на билирубина, на холестерина, ускоряват извеждането на продуктите на обмена, а също така и на обезврежданите от черния дроб токсични вещества.
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: растителен комплекс Хепатосил™(семена от бял трън, урока дълголистна, курилски чай, жълт кантарион, корен лечебна пищялка, мащерка), пшенични трици, овесено брашно, пектин ябълков (Полипектинат™), прах от грудките на топинамбур (Топинулин™), брашно от пшеничени зародиши.
Нето тегло на опаковка - 75 г.
*                         *                         *
Фитосорбентът Лимфосан-К (обогатен)
Създаден от сибирските учени специално за защита на сърцето и съдовете на съвременния човек. Неговите главни действащи компоненти са подбрани по такъв начин, че да компенсират грешките в хранителния ни режим и да не се допусне развитие на сърдечна патология.

Чисти съдове
Растителните влакна, съчетани с уникални нискомолекулярни пектини, ефективно абсорбират вредния за съдовете холестерин в червата и го извеждат от организма. Фитосорбентът “Лимфосан-К” поддържа нивото на холестерина в норма. Стените на артериите остават чисти, а кръвта свободно достига до всеки орган.

Защита от свободните радикали
Антиоксидантният концентрат от пшеничени и амарантови кълнове  надеждно защитават нашите съдове от действието на свободните радикали – активни молекули на кислорода, при които не достига един електрон. За това, те се стремят да окислят всичко, да компенсират недостигащия им електрон, вземайки го от някоя от молекулите в организма. В резултат мембраните на клетките отслабват, протича моментална верижна реакция и в отслабената клетка проникват милиарди нови разрушители на здравето.
Скваленът, витамин Е, селенът, полиненаситените мастни киселини са едни от най-мощните природни антиоксиданти. Те защитават нашите съдове от увреждания, поддържат нормален вискозитета на кръвта и предотвратяват образуването на тромби.

Традициите на сибирските билкари
Растителният комплекс от глог, невен и други билки, които отдавна се използват в кардиологията, понижават артериалното налягане, нормализират сърдечния ритъм, увеличават силата на сърдечните съкращавания и укрепват кръвоносните съдове. Много от тези лечебни билки, такива като черната боровинка, червената боровинка, зеленият чай са още и мощни източници на антиоксиданти - биофалавоноиди, които защитават клетките на съдовете и сърцето от ежедневния стрес.

Фитосорбентът “Лимфосан-К” ще защити Вашите съдове от атеросклерозата и преждевременното стареене!
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: растителен комплекс Новокордин™ (плод глог, зелен чай, детелина, цвят невен, листа малина, листа червена боровинка, листа черна боровинка), пшенични трици, овесено брашно, пектин ябълков (Полипектинат™), прах от грудките на топинамбур (Топинулин™), брашно от пшеничени зародиши.
*                         *                         *
                                                              ЛИМФОСАН-У (ОБОГАТЕН)

Главното предназначение на «Лимфосан-У» е очистването и оздравяването на отделителната система и бъбреците.

Мнозинството от водоразтворимите токсини и вредни продукти на обмяната на веществата, се отделят от организма именно чрез бъбреците, ето защо всяко нарушаване на дейността или заболяване на отделителната система, неизбежно води до замърсяване на вътрешната среда на организма.

«Лимфсан-У» възстановява проходимостта на отделителната система, нормализира баланса на микрофлората, повишава местния имунитет, препятства образуването на бъбречни камъни (урати). Специалният растителен комплекс Уролек™  е разработен специално за много продължителна, в това число и профилактична употреба.

Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: природен растителен комплекс Уролек™ (листа от бреза, кървавиче, полски хвощ, плод хвойна, листа червена боровинка), брашно от пшенични зародиши, пектинов комплекс Полипектинат™ (хранителни ябълкови влакна), природен инулинов комплекс Топинулин™ (прах от грудките на топинамбур), пшеничени трици, овесено брашно.
Нето тегло на опаковка - 75 г.
*                         *                         *
                                                 Лимфосан М(обогатен) - биостимулиращ фитосорбент
Рецептурата на новия фитосорбент «Лимфосан-М» (обогатен) е разработена като резултат на детайлната преработка на двата предходни продукта от тази серия – «Вител» и «Лимфосан-М».
Като резултат, новият «Лимфосан-М» (обогатен) е универсален продукт, съчетаващ мощно тонизиращо и адаптогенно действие, от една страна, и отличаващ се с високо съдържание на природни витамини и минерали, от друга страна.

Природният растителен комплекс “Адаптон”™, съчетава в себе си най-ефективните биостимулиращи и адаптогенни растения от сибирската тайга, които повишават защитните сили на организма, повишават умствената и физическа работоспособност, способстват за повишаването или възстановяването на половата активност.

Природният растителен комплекс “Вител”™ обезпечава на организма по-голямата част от незаменимите витамини и минерални вещества в органична форма. Денонощната доза от новия «Лимфосан-М» (обогатен) почти напълно обезпечава потребността на човек от витамините А, Е, С, В1, В2, В6, а също така от ниацин, биофлавоноиди, инулин. «Лимфосан-М (обогатен) е много богат и на най-важните минерални вещества - йод, цинк, хром, желязо, селен.

Както и всички други модификации на серията «Лимфосан», новият фитосорбент «Лимфосан-М (обогатен)» притежава всички свойства на ефективен фитосорбент.

За разлика от своите предшественици, сорбционният комплекс «Лимфосан-М» (обогатен) съдържа преимуществено разтворими хранителни влакна – пектин и инулин, които практически не възпрепятстват усвояването на витаминните и минерални съединения.

Освен това и инулинът, и пектинът са много ефективни стимулатори на естествения имунитет, което допълнително повишава антипростудните и адаптогенни свойства на «Лимфосан-М»(обогатен).

«Лимфосан-М (обогатен)» е незаменим продукт в най-опасните за градския човек периоди на годината – смяната на сезоните – от есен към зима, и от зимата към пролетта и лятото. Природните адаптогени повишават устойчивостта на организма към различни болести, витамините и минералите способстват за активната профилактика на хиповитаминозата, а фитосорбентите препятстват натрупването на шлаки.
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: растителен комплекс Вител™ (брашно от зародиши от пшеница, плод шипка, курилски чай, плод глог, листа черна боровинка, листа червена боровинка), растителен комплекс Адаптон™ (корен от червен корен, златен корен, корен от лечебна пищялка, чага), пектинов комплекс Полипектинат™ , природен инулинов комплекс Топинулин™ (прах от грудките на топинамбур)
Нето тегло на опаковка - 75 г.
*                         *                         *

                                      ЛИМФОСАН-Ж. Фитосорбент за жени  
«Лимфосан-Ж (обогатен)» – това е продукт на внимателния и прецизен синтез на два легендарни продукта на Корпорация «Сибирско здраве» – «ПолиБион» и «Лимфосан-Ж». От всеки от тези продукти са взети най-добрите и необходими за здравето на жената компоненти и са съчетани по оптимален начин в новия «Лимфосан-Ж (обогатен)». Като резултат продуктът има много широк спектър на оздравяващо въздействие върху женския организъм.

Профилактика на възрастовите и климактеричните нарушения. «Лимфосан-Ж (обогатен)» е богат източник на природни фитоестрогени (изофлавоноиди) в състава на млади стръкове соя, ливадната детелина, мащерка, листа от коприва и малина. Тези  уникални вещества забавят естествения процес на възрастовото понижаване на нивото на женските полови хормони – естрогените, които можем да наречем хормони на женската младост и красота. Като резултат, по естествен начин е възможно да се съхрани младостта на кожата, здравината на костната тъкан, да се смекчи протичането на климактеричния период, и най-главното – да се понижи риска от сърдечно-съдови и онкологични заболявания, свързани с възрастовия дефицит или нарушенията при обмяната на естрогените. За разлика от предшестващите го продукти, «Лимфосан-Ж (обогатен)» съдържа фитоестрогени (изофлавоноиди) в стандартизирана форма и физиологично ефективна доза (не по-малко от 15 мг – препоръчителната дневна доза).

Профилактика на хронични възпалителни заболявания на женската пикочо-полова система. Жълтият кантарион, блатен петолистник, корени от лечебна пищялка, листа от мечо грозде и коприва притежават комплексно имуностимулиращо, противовъзпалително и антибактериално действие върху пикочо-половата система на жената.

Смекчаване на климактеричните нарушения. Жълтият кантарион, листата от мента и цвят от невен притежават успокояващо действие, способстват за нормализацията на кръвното налягане и работата на сърцето.

Антиоксидантно действие. Зърнените кълнове и растенията, влизащи в състава на «Лимфосан-Ж (обогатен)» са богат източник на антиоксиданти, защитаващи и способстващи съхраняването на младостта на клетките.

Профилактика на остеопорозата.
Растителните компоненти на «Лимфосан-Ж (обогатен)» са и богат източник на природни минерални съединения, инулинът  стимулира усвояването на калция в червата, а природните фитоестрогени способстват за минерализацията на костната тъкан.
Начин на употреба:
Възрастни - 5,0 г. Прахообразна смес (1 десертна лъжичка) се залива с чаена чаша вряща вода, запарва се за 5-7 минути. Приемът е 1-2 пъти на ден, заедно с храната. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.
Състав: растителен комплекс Полибион™ (брашно от зърнени кълнове, ливадна детелина, жълт кантарион, листа мента, блатен петолистник, листа коприва, цвят невен, мащерка, листа малина, корени лечебна пищялка, листа мечо грозде), прах от грудките на топинамбур и зърна овес, ябълков пектин, пшеничени трици.
Нето тегло на опаковка - 75 г.

2 коментара: